Afbeelding
Foto: Rene Hendriks

Erven Pr. Mariannelaan moeten besluit nemen over pand

Actueel 947 keer gelezen

Voorburg - In antwoord op vragen van GroenLinks over de slechte staat van het pand op de Pr. Mariannelaan 53 in Voorburg, heeft het college geantwoord dat er over enkele weken overleg plaatsvindt met de aannemer die begin van dit jaar was gestart met herstelwerkzaamheden.

Op woensdagavond 19 september is een gedeelte van de erker van het al jaren leegstaande pand uit de constructie gezakt. Het gebied voor de woning is afgezet en op aanwijzing van een toezichthouder bouw van de afdeling Handhaving is op donderdag 20 september de gehele erker over twee verdiepingen verwijderd. De opening die hierdoor ontstond is met houten platen dichtgezet en voorzien van een zeil om lekkage in de woning te voorkomen. De houten platen zorgen er ook voor dat de woning niet is te betreden van buitenaf door bijvoorbeeld jeugd (waar omwonenden bang voor waren – red).

Het probleem is dat de eigenaar van het leegstaande pand is overleden en zijn erfgena(a)m(en) een besluit moeten nemen over de toekomst van de voormalige autohandel. Daardoor liggen de werkzaamheden op dit moment stil. De erven moeten nu beslissen wat er met de woning gaat gebeuren. Over drie weken heeft de toezichthouder van de afdeling Handhaving een afspraak staan met de aannemer en hoopt dan meer informatie te ontvangen over hoe nu verder. Indien blijkt dat het er naar uit gaat zien dat de tijdelijke situatie (platen en zeil) blijft zoals die nu is, worden de erven aangeschreven om de resterende herstelwerkzaamheden uit te voeren.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant