Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, reikt de Christiaan Huygens wetenschapsprijs voor natuurwetenschappen uit aan Bernard van Heck (archieffoto: PR).
Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, reikt de Christiaan Huygens wetenschapsprijs voor natuurwetenschappen uit aan Bernard van Heck (archieffoto: PR).

Uitreiking Christiaan Huygensprijs

Actueel 473 keer gelezen

Voorburg - De jaarlijkse uitreiking van de Christiaan Huygensprijs vindt op 8 oktober van 14.00 tot 17.00 uur plaats in de Oude Kerk te Voorburg.

De Christiaan Huygensprijs wordt sinds 1998 jaarlijks toegekend aan een bètawetenschapper die een vernieuwende bijdrage aan de wetenschap heeft geleverd in een van de vakgebieden waarin Voorburger Christiaan Huygens grote ontdekkingen deed: wiskunde, natuurkunde en sterrenkunde. In het jaar 2018 staat het vakgebied Ruimtewetenschappen centraal.

Voor de 21e editie van de prijs zijn genomineerd:
-dr. Tjalling de Haas. In zijn onderzoek past De Haas kennis uit de geologie toe op onderzoek naar de planeet Mars. Middels deze interdisciplinaire connectie kunnen wij nu meer begrijpen van de geologie van planeten en hoe die per planeet verschilt.
- dr. Adrian Hamers. Kern van zijn onderzoek is de methode om de seculaire evolutie van meervoudige ster- en planeetsystemen nauwkeurig uit te rekenen.
- dr. Nienke van der Marel. Haar onderzoek richt zich op roterende gas- en stofschijven rondom jonge sterren, die de oorsprong van planeten vormen. Haar grote ontdekking betreft het eerste aantoonbare bewijs van een grote 'dust trap' waarin de bouwstenen van planeten kunnen groeien.

Keynotespeaker is prof. Vincent Icke. Hij is astrofysicus en beeldend kunstenaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant