Een groep van 16 inwoners gaat nu wekelijks samen met het wijkteam in de tuin aan de slag. Er wordt hard gewerkt (foto: Ap de Heus).
Een groep van 16 inwoners gaat nu wekelijks samen met het wijkteam in de tuin aan de slag. Er wordt hard gewerkt (foto: Ap de Heus).

Park 't Loo bijna klaar; groene vingers welkom

Actueel 397 keer gelezen

Voorburg - Park 't Loo is bijna helemaal klaar. De laatste werkzaamheden worden nog dit jaar uitgevoerd. Dat zijn het plaatsen van een glijbaan, het aan- en herplanten van een aantal bomen en struiken en het plaatsen van een duiker.

In oktober wordt op de uitkijkheuvel een glijbaan geplaatst. Hiermee wordt het park een nog leukere plek voor kinderen om te gaan spelen. De laatste bomen worden vanaf november geplant. De aanplant van de bomen is vertraagd door de stilstand van de werkzaamheden in de zeer natte maanden november en december vorig jaar. Tegelijkertijd met de aanplant van deze bomen worden ook een aantal heesters en bomen vervangen. Deze hebben het door de droogte van afgelopen periode helaas niet gered.

Om de nieuw gegraven watergang te kunnen verbinden met de vernieuwde vijver wordt een duiker geplaatst. Om dat te kunnen doen, worden eind oktober eerst de vele kabels die onder het fietspad van de Bucaillestraat liggen verplaatst.

Tijdens de herinrichting van Park 't Loo is het voormalige Rosarium veranderd in Spinozahof. Een prachtige tuin met bijzondere planten en bloemen. Er worden veel positieve reacties ontvangen op deze tuin. Dat bracht het wijkteam op het idee om inwoners actief te betrekken bij de tuin in de vorm van een groenatelier. De informatieavond op 5 september werd goed bezocht. Een groep van 16 inwoners gaat nu wekelijks op woensdagmiddag samen met het wijkteam in de tuin aan de slag. Er wordt hard gewerkt.

Tijdens het eerste groenatelier konden alle klussen die op het lijstje stonden voor de middag afgevinkt worden. Natuurlijk is het ook gezellig. Tijdens het werk en de koffie wordt er kennis met elkaar gemaakt. Ook kwam iemand uit de naastgelegen flat spontaan aansluiten. Vanuit haar raam zag ze iedereen bezig en dacht 'hier moet ik bij zijn'.

Wilt u meer weten over het groenatelier? Kom op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 15.30 uur langs in de tuin of stuur een mail naar info@lv.nl o.v.v. groenatelier Spinozahof.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant