Afbeelding

Archeologie in Trefpunt Rotterdamsebaan

Actueel 244 keer gelezen

Den Haag - In de Binckhorst staat op zaterdag 13 en zondag 14 oktober Trefpunt Rotterdamsebaan (Binckhorstlaan 340) in het teken van de archeologische vondsten die zijn gedaan in het tracé van de Rotterdamsebaan. Het Trefpunt is op beide dagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Voor jong en oud is van alles te zien en te beleven. De toegang is gratis. 

Het archeologisch onderzoek van de Rotterdamsebaan heeft veel nieuwe inzichten en bijzondere vondsten opgeleverd. Een aantal is tijdens de Nationale Archeologiedagen, op 13 en 14 oktober, in het Trefpunt te bewonderen. Uniek is dat je niet alleen in een vitrine, maar ook in een speciale virtuele omgeving de vondsten kan bekijken. Wandel vanachter een computer door een archeologisch virtueel museum en kom alles te weten over de vondsten. Of zet een 3D-bril op en loop over de opgravingen, graaf vondsten op en wandel door een Romeins huis.

Natuurlijk is er voor jong en oud tijdens de Archeologiedagen nog veel meer te doen in het Trefpunt. Tijdens de workshops kunnen kinderen leren vechten als een Romein of een middeleeuwer, op de foto gaan als gladiator en Romeinse dobbel- en bordspelletjes spelen. Heb je een nog een oude vondst thuis liggen en ben je benieuwd naar het verhaal erachter? Neem deze dan mee naar de 'Tussen kunst en kitsch-balie' in het Trefpunt. Verder zijn er archeologen aanwezig om te vertellen over de gedane vondsten en kun je hen helpen met het plakken van scherven. Kom dit weekend dus langs samen met je familie, vrienden of kennissen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant