Stichting Duivenvoorde viert gouden jubileum | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
De (enige tijd geleden) vernieuwde inrichting van het Dienstencentrum Duivenvoorde (foto's: pr).
De (enige tijd geleden) vernieuwde inrichting van het Dienstencentrum Duivenvoorde (foto's: pr).

Stichting Duivenvoorde viert gouden jubileum

  •   231 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Als eigenaar van ruim 400 sociale huurwoningen in Leidschendam viert Stichting Duivenvoorde op 25 oktober samen met haar bewoners haar 50-jarig jubileum.

Voor mensen ouder dan 55 jaar die nog graag zelfstandig maar toch in een wat meer beschermde woonomgeving willen wonen, biedt Stichting Duivenvoorde in de wijk Duivenvoorde en Prinsenvoorde comfortabele, gelijkvloerse woningen. En dat doet de Stichting al vanaf 1968. Vanaf 1972 is er tevens een Dienstencentrum bijgekomen, dat sinds 2014 helemaal gerenoveerd is.

De wooncomplexen zijn in de loop der jaren diverse malen aangepast en gerenoveerd. De recentste renovatie dateert van 2013. Diverse woningen kregen onder andere een nieuwe keukeninrichting (met inductiekookplaat), dubbele beglazing, nieuwe balkonafscheiding, een CO2-gestuurd ventilatiesysteem en videofoon.

Bezoekers van bewoners kunnen tegen een redelijke prijs in de logeerflat blijven slapen. Bijzonder aan het wonen bij Stichting Duivenvoorde is de persoonlijke aandacht die de Stichting biedt naast extra aandacht voor zorg en welzijn. Het medewerkersteam van deze kleine woonstichting houdt kantoor in het complex Duivenvoorde en is hierdoor voor de bewoners heel toegankelijk. Voor het behartigen van de belangen van de bewoners is er in beide wooncomplexen een bewonerscommissie.

Voor extra zorg zijn Florence, een wijkverpleegkundige en fysiotherapie (Multi Fysio) aanwezig. Ook voor een pedicure, diëtiste, bloedprikken, kerkdiensten en spreekuren van politie kan men terecht in het bijbehorende Dienstencentrum.

Voor wat extra gemak en welzijn is er een kapsalon (Haarsalon Duivenvoorde) en een verswinkel (Vreeburg) én natuurlijk een gezellige ontmoetingsplek met een bar, restaurant, tuinterras, bibliotheek en ontspanningsruimte.

Er is veel gezelligheid door de vele activiteiten die georganiseerd worden zoals filmmiddagen, concerten, koersbal, bingo, koffieochtenden, schilderen, biljarten en computerles. Ruim 90 vrijwilligers zetten zich hiervoor in. Voor veel bewoners is dit vrijwilligerswerk tevens een waardevolle en gezellige tijdsbesteding.

De huidige bewoners kwalificeren 'Stichting Duivenvoorde' als een woonplek waar ze zich thuis voelen en waar gezelligheid, saamhorigheid, sociale contacten en veiligheid duidelijk naar voren komen. Samen met alle bewoners zal het 50-jarig jubileum een groot feest worden.

Voor informatie over de woningen, de inschrijfprocedure etcetera is de website www.stichting-duivenvoorde.nl te raadplegen. Daar staan ook veel fotoalbums om alvast wat sfeer te proeven. Bellen kan ook: 070 3203736 op maandag t/m donderdag tussen 9:00 en 16:00 uur of mailen naar info@ stichting-duivenvoorde.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>