Er werd in totaal 22.877 euro ingezameld voor het project Walk4ALS (foto: Charles Groeneveld).
Er werd in totaal 22.877 euro ingezameld voor het project Walk4ALS (foto: Charles Groeneveld).

Actie Walk4ALS levert bijna 23.000 euro op

Actueel 228 keer gelezen

Voorburg - Bas kreeg in januari 2016 de verschrikkelijke diagnose ALS. Er is daarna veel veranderd in ons leven. Bas is fysiek achteruit gegaan en kan veel dingen niet meer (zelf) doen.

ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte die iedereen kan treffen. Een voor een vallen je spieren uit. Onderzoek zowel in Nederland als over de grenzen van ons land blijft noodzakelijk. De oplossing is er namelijk nog niet en onderzoek kost veel geld. Wist u dat het tegenwoordig technisch mogelijk is om een stamcellijn op te kweken door weefsel af te nemen van een patiënt met ALS? En wist u dat het mogelijk is om op een stamcellijn mogelijke behandelingen te testen? Het opkweken van een complete stamcellijn kost 3200 euro.

Afgelopen zaterdag werd een actie georganiseerd om hiervoor geld in te zamelen. Je kon vanuit sportpark Westvliet een wandeling maken van 2,5, 7,5 of 18 km om zodoende geld op te halen. Er waren meer dan 150 mensen en het was - mede dankzij mooi weer - een groot succes. Na afloop van de wandeling stelde Westvliet Fitness - & Racketclub een hapje en een drankje ter beschikking en maakte iemand van de Stichting ALS Nederland de eindstand bekend.

Er werd in totaal 22.877 euro ingezameld. Het project loopt nog tot 1 november. Kijk voor meer informatie op www.alsacties.nl bij Project /Walk4ALS.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant