Logo hetkrantje-online.nl
RAADSLID VAN NU

Mahjoub Mathlouti

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Door hard te werken en kansen te benutten is het Mahjoub Mathlouti gelukt grote stappen te zetten op de maatschappelijke ladder. Deze bescheiden politicus wil zich maar wat graag inzetten voor inwoners van Leidschendam-Voorburg en ziet in D66 de partij waarmee hij zijn idealen kan verwezenlijken.

Mahjoub Mathlouti verhuisde op zijn derde vanuit Tunesië naar Nederland en groeide op in Voorburg-Noord. Hij zat op de openbare basisschool De Parachute, waar hij met veel plezier op terugkijkt. "Ik heb een fantastische tijd gehad en kan dankbaar terugkijken op het onderwijs en begeleiding die ik hier heb gehad. Ik was geen gemakkelijk kind en heb ook best veel kattenkwaad uitgehaald", vertelt hij lachend. Na het Huygens Lyceum volgde Mahjoub een MBO-opleiding en vervolgens HBO Bedrijfskunde. Mahjoub is voetballer in hart en nieren. Zijn talent werd ontdekt bij Forum Sport. Vervolgens stootte hij door naar diverse landelijke divisies tot zelfs betaald voetbal bij SC Telstar. Toch koos hij op zijn 23e voor een maatschappelijke carrière. Hij ging aan het werk en behaalde zijn voetbaltrainerslicenties. Als jeugdvoetbaltrainer heeft Mahjoub ook nog een tijd in China gewerkt. Verder deed hij werkervaring op bij de Autoriteit Consument & Markt en PostNL. Momenteel werkt hij bij de gemeente Den Haag als projectleider burgerparticipatie.

Politieke- en maatschappelijke interesse zijn de beweegredenen waarom Mahjoub politiek actief is geworden. "In bepaalde wijken in onze gemeente kunnen mensen door allerlei oorzaken niet meekomen. Soms omdat zij zelf hun kansen niet zien en soms door grotere problematiek. De rol om mensen zo veel mogelijk in hun kracht te zetten pak ik graag op." Hij vond in D66 zijn ideaalbeelden terug, zoals vrijheid van het individu, de primaire focus op de eigen kracht van mensen en het centraal stellen van onderwijs en ontwikkeling.

Als fractiesecretaris heeft Mahjoub vanaf 2016 al enige tijd vanaf de zijlijn mee kunnen kijken. Door zijn deelname aan het landelijke talentenprogramma van D66 – Route66 - heeft hij veel kennis en politieke vaardigheden opgedaan. Hij besloot zichzelf kandidaat te stellen en kwam direct op plek 4 te staan. "Ik was heel blij met het vertrouwen vanuit de partij."

De komende jaren wil hij zich in de raad vooral inzetten op de onderwerpen economie, onderwijs, burgerparticipatie en sport. "De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de uitvoering van de Lokale Educatieve Agenda. De ontwikkelingen op het gebied van Integrale Kindcentra, passend onderwijs en brede scholen, waarbij ingezet wordt op de brede ontwikkeling van kinderen, zijn goede zaken. Daarop gaan wij voortborduren."

Burgerparticipatie mag wat Mahjoub betreft hoger op de agenda staan. "Als je kijkt naar de landelijke ontwikkelingen op dit onderwerp hebben we in onze gemeente simpelweg wat in te halen. Via bijvoorbeeld Vlietwensen worden nu wel al kleine initiatieven gefinancierd." Mahjoub wil een stap verder in het faciliteren van inspraak en participatie van inwoners. "Er zijn veel goede voorbeelden in het land. Wijkraden, wijkbudgetten of bijvoorbeeld het concept 'Right to Challenge' waarbij bewoners het recht kunnen afdwingen om publieke taken over te nemen als zij die beter, slimmer of goedkoper kunnen uitvoeren. Hier zijn al mooie voorbeelden van. Welke concepten bij onze gemeente passen, moet nog blijken."

Meer berichten