Afbeelding
FloorFoto

Nationaal Schoolontbijt in Leidschendam

Actueel 354 keer gelezen

Leidschendam - Ook dit jaar wordt er op een aantal scholen in Leidschendam in de week van 5 t/m 9 november weer deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt, met als thema 'Een feest voor iedereen'.

De leerlingen ontvangen een lekker en gevarieerd ontbijtpakket, vrolijke placemats en klassenposters, grappige doeboekjes, leuk lesmateriaal, bijzondere ontbijtontmoetingen en door deelname wordt de stichting Kinderpostzegels gesteund. Het uitgebreide pakket is elk jaar een schoolvoorbeeld van een gezond ontbijt. Dit jaar volop lekkere variatie: volkorenbrood, tarwebolletjes, krentenbollen, glutenvrije crackers, halvarine, 30+ kaas, aardbeienjam, fruit/groentespread, halfvolle melk, halfvolle yoghurt, cruesli, thee, tuinkers, komkommers en appels.

Het ontbijtpakket voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. Dat is de garantie voor een gezonde start van de dag. En ieder kind krijgt een leuk doeboekje mee voor thuis. Met allerlei spelletjes, tips, weetjes en recepten voor gezonde traktaties. Naast gezond ontbijten leren de kinderen ook alles over die gezonde start van de dag met allerlei lesmateriaal.

Wethouder Stemerdink opent het nationaal schoolontbijt van kleuterklas 1/2B op openbare basisschool De Margriet in Leidschendam op vrijdag 9 november. Andere scholen in Leidschendam die zich hebben aangemeld voor het Nationale Schoolontbijt zijn De Wegwijzer op 6 november en De Zonnewijzer en De Trampoline op woensdag 7 november.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant