Afbeelding

GBLV: 'Tekort wordt afgewenteld op hondenbezitter'

Actueel 586 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente wordt geconfronteerd met tekorten op de jeugdzorg en de bijstandsuitkeringen. In combinatie met de ambities van het nieuwe college leidt dat tot een gat in de begroting.

Om dat gat te dichten haalt het college van alles van stal. "Het spaarbankboekje van de gemeente wordt aangesproken, door de raad vastgestelde financiële normen worden terzijde geschoven, Eneco-geld wordt alvast ingeboekt, de toeristenbelasting gaat omhoog en ook de hondenbelasting", aldus Frank Rozenberg, fractievoorzitter Gemeentebelangen (GBLV). Die laatste belasting stijgt in de meerjarenbegroting gemiddeld per hond met zo'n 40 euro per jaar.

"De honden of eigenlijk de hondeneigenaren in onze gemeente worden straks als melkkoe gebruikt. De verhoging gaat namelijk niet naar voorzieningen voor honden zoals hondenuitlaatvelden, afvalbakken en dergelijke. De hondenbezitters moeten in het voorstel van het college gewoon opdraaien voor de tekorten in de begroting." Nu wordt een tekort wel erg gemakkelijk afgewenteld op hondenbezitters, vindt GBLV. Rozenberg: "Hondeneigenaren betalen straks als inwoner van onze gemeente extra mee om de tekorten weg te werken."

Bij de begrotingsbehandeling dient GBLV een amendement in om de verhoging van de hondenbelasting te schrappen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant