Een vuurzee en grote vlammen te zien achter de bebouwing in Stompwijk (foto: Roy Wolters/Regio15).
Een vuurzee en grote vlammen te zien achter de bebouwing in Stompwijk (foto: Roy Wolters/Regio15).

Hooischuur aan Stompwijkseweg uitgebrand

Actueel 406 keer gelezen

Leidschendam - Op een boerderij aan de Stompwijkseweg is giserenmiddag een hooischuur uitgebrand. Volgens de brandweer was er alleen sprake van materiële schade.

Hoewel de aanvankelijke  melding was dat er brand was in de middelmolen (de middelste van de Drie Molens) bleek daarvan geen sprake van te zijn en betrof het een stal op het erf van een boerderij. De brand werd omstreeks half vijf gemeld. Binnen zes minuten werd er opgeschaald naar 'grote brand' waarna er – vanwege de vele meldingen - kort daarna opgeschaald werd naar 'zeer grote brand'. Er werden brandweervoertuigen uit diverse omliggende gemeenten ingezet. 

Bij aankomst van de brandweer moesten eerst koeien uit een naastgelegen stal in redding worden gebracht. Hoewel deze enigszins onwillig waren, lukt het in samenwerking met omwonenden om de dieren in veiligheid te brengen.

Er was sprake van een uitslaande brand, met dikke zwarte rookwolken die over de naastgelegen bebouwing en rijksweg A4 trokken. De schuur van 12x30 meter was niet meer te redden. De brand was vrij snel onder controle, maar het nablussen heeft nog uren geduurd. 

De brandweer werd bijgestaan door een loonwerker met een mobiele kraan, deze haalde al het hooi uit de schuur waarna de brandweer het hooi weer met water nat spoot.
Een  meetploeg deed in Leidschendam metingen in de rook. Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en het ventilatiesysteem uit te zetten.

Hoe de brand is ontstaan is vooralsnog niet bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant