Afbeelding
RAADSLID VAN NU

Sabrina van den Heuvel voelt zich als vis in het water

Actueel 1.564 keer gelezen

Leidschendam - Sabrina van den Heuvel (31) had nooit gedacht dat zij haar geboortestad Den Haag zou verlaten. En toch woont zij nu sinds maart dit jaar in het oude centrum van Leidschendam. "Ik zocht als alleenstaande een huis in Den Haag. Dat is dus niet te doen. Toen de makelaar mij mijn huidige huis liet zien en ik langs de sluis er naartoe liep werd ik direct verliefd op Leidschendam. Ik heb hier een instant vakantiegevoel."

Haar komst naar Leidschendam betekende een grote aanwinst voor de lokale afdeling van de VVD. Dit politiek dier is al 10 jaar lid van de Haagse VVD-afdeling en daarvoor, in haar studententijd, van de JOVD. Daarnaast heeft zij politicologie gestudeerd en werkt zij als strategisch adviseur bij de gemeente Zoetermeer. Zij raakte gefascineerd door de politiek in de tijd van de opkomst van Pim Fortuyn. "Ik was toen 14 jaar maar vond dat heel spannend en interessant. Het ging ergens over en het was spectaculaire tv."

De VVD was voor de afgelopen verkiezingen op zoek naar jong talent. Toen duidelijk werd dat Sabrina in Leidschendam zou gaan wonen heeft zij zich direct aangemeld en kwam op plek 9 van de kandidatenlijst terecht. Toen bleek dat de partij de 9 zetels ging halen was zij verzekerd van een plek in de raad. Zij heeft allerlei masterclasses gevolgd en is met collega VVD'ers door de stad gaan fietsen om de gemeente te leren kennen.

"Elke zaterdag zaten we in het klasje van Philip Veller", vertelt zij lachend. "Dan werden er allerlei dossiers doorgenomen waardoor wij nieuwelingen snel op de hoogte waren van wat er speelt binnen de gemeente." De eerste maanden tot het zomerreces heeft zij als heel intensief ervaren. "Na een intensieve verkiezingscampagne moet je meteen zoveel doornemen en stukken lezen. Ik was blij met het reces om even bij te komen."

Maar echt stilzitten was er niet bij voor Sabrina. Zij is bij verschillende verenigingen langs gegaan en in gesprek gegaan met organisaties zoals Rivierduinen. Inmiddels voelt Van den Heuvel zich hier als een vis in het water.

Samen met fractiegenoten Philip Veller en Gerco van der Wal is Van den Heuvel verantwoordelijk voor de portefeuille sociaal domein. "Dit was op mijn eigen verzoek. Ik vind het een mooie taak om als overheid kinderen, gezinnen en ouderen die een steuntje in de rug nodig hebben te helpen. Wij proberen met zijn drieën ervoor te zorgen dat iedereen de juiste zorg krijgt op het juiste moment. De komende maanden gaat de aandacht uit naar de jeugdhulp. Samenwerking met alle partners rond het kind is daarbij van groot belang om zo in beeld te krijgen wat de gemeente aan zorg goed moet regelen." Zij vindt het daarbij belangrijk dat diegene die hulp nodig hebben deze hulp ook kunnen vinden. De drempel om hulp te vragen moet volgens Van den Heuvel zo laag mogelijk zijn. "We moeten het op de juiste manier organiseren zodat iedereen die het nodig heeft de gewenste hulp krijgt."

Van den Heuvel wil graag heel toegankelijk zijn voor elke inwoner die met vragen zit over welk onderwerp dan ook. "Mensen moeten mij vooral aanspreken. Mijn gegevens staan op de VVD-site. Het liefst ontvang ik de vraag per mail. Ik ga graag in gesprek met inwoners die ergens meezitten en probeer dan samen of met anderen aan een oplossing te werken. Ik ben 24/7 raadslid dus dat betekent dat je er moet zijn voor de inwoners. Ik ben volksvertegenwoordiger om het mooier en beter te maken in Leidschendam-Voorburg."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant