Afbeelding

Initiatief voor vuurwerkvrije zone ligt bij inwoners

Actueel 464 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Wilt u dat er geen vuurwerk in uw buurt wordt afgestoken? Spreek dit dan af met uw buren.  De gemeente legt het initiatief voor een vuurwerkvrije zone tijdens de jaarwisseling, in een (deel van) de straat, een pleintje, speeltuin of een stuk groen, neer bij de inwoners. 

De gemeente stelt gratis borden beschikbaar waarmee de inwoners het vuurwerkvrije gebied kunnen markeren. De gemeente en politie kunnen de onderling gemaakte afspraken in deze vrijwillige vuurwerkvrije zones niet handhaven. Burgemeester Klaas Tigelaar: "Ik hoop en vertrouw erop dat inwoners rekening houden met de vrijwillige vuurwerkvrije zones en hun vuurwerk op plaatsen afsteekt waar geen vrijwillige vuurwerkvrije zone is. Zo wordt de jaarwisseling voor iedereen een mooi feest".

Inwoners kunnen tot en met 20 december via www.lv.nl/vuurwerkvrij of 14070 hun vuurwerkvrije zone doorgeven. Per zone stelt de gemeente maximaal vijf borden beschikbaar. De initiatiefnemers ontvangen bericht wanneer zij deze kunnen ophalen bij het servicecentrum in Leidschendam. Het bewonersinitiatief met vuurwerkvrije zones is een experiment. Begin 2019 evalueert de gemeente de vuurwerkvrije zones met de initiatiefnemers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant