Het ontwerp van het gebouw voor de nieuwe school aan de Tol 251 is gereed (archieffoto).
Het ontwerp van het gebouw voor de nieuwe school aan de Tol 251 is gereed (archieffoto).

Informatie over nieuwe school en parkeren in Leidschendam-Zuid

Actueel 1.188 keer gelezen

Leidschendam - De gemeente organiseert op woensdag 14 november twee informatiebijeenkomsten. Eén bijeenkomst gaat over de nieuwbouw van het Integraal Kindcentrum (IKC) De Tol, de andere gaat over de ontwikkeling van parkeren en nieuwbouw op het achterterrein van Leidsekade 6 t/m 10.

Locatie
Beide bijeenkomsten worden gehouden in het Raadhuis, Raadhuisplein 1 in Leidschendam.

Programma
18.30 – 19.00 uur : Presentatie Ontwikkeling achterterrein Leidsekade (auditorium)
19.00 – 20.00 uur : Inloopbijeenkomst Ontwikkeling achterterrein Leidsekade (centrale hal)
19.00 – 20.30 uur : Inloopbijeenkomst Nieuwbouw IKC De Tol (centrale hal)

Nieuwbouw Integraal Kindcentrum (IKC) De Tol
Het ontwerp van het gebouw voor de nieuwe school aan de Tol 251 is gereed. Tijdens de inloopbijeenkomst zijn de gemeente, het schoolbestuur en de kinderopvangorganisatie aanwezig om u te informeren over de stand van zaken. De planning van het nieuwbouwproces ligt ter inzage. Ook kunt u suggesties doen voor de invulling van de buitenruimte en het parkeren bij het IKC de Tol.
Alle leerlingen van basisschool De Wegwijzer worden tijdens de sloop- en nieuwbouwwerkzaamheden tijdelijk gehuisvest op de schoollocatie aan De Oude Bleijk 4. Op deze locatie worden twee tijdelijke lokalen bijgeplaatst. Op 14 november a.s. informeert de gemeente u ook over deze situatie.

Ontwikkeling achterterrein Leidsekade 6 t/m 10
In de zomer hebben de gemeente en Waterland Real Estate een intentieovereenkomst getekend voor de renovatie van de panden aan de Leidsekade 6 t/m 10 en ontwikkeling van het achterterrein. Inmiddels heeft Waterland Real Estate een aantal varianten uitgewerkt voor woningbouw in combinatie met parkeren op het achterterrein van de Leidsekade. De bijeenkomst start met een plenaire presentatie van de plannen. Tijdens het aansluitende inloopgedeelte kan men reageren op de verschillende varianten en in gesprek gaan met medewerkers van de gemeente en Waterland. Ook laat Waterland Real Estate hun plannen voor de renovatie van de panden Leidsekade 6 t/m 10 zien.

De ontsluiting van het (parkeer)terrein achter de Leidsekade is een belangrijk onderwerp. De gemeente laat deze avond een aantal mogelijkheden zien. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant