Afbeelding

Wekelijks afval ophalen kost jaarlijks 5 ton

Actueel 768 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het wekelijks inzamelen van restafval bij de laagbouw gaat de gemeente jaarlijks ruim een half miljoen euro kosten. 

Het wekelijks inzamelen van restafval bij de laagbouw wordt weer ingevoerd tot en met 2020. Op verzoek van het college heeft Avalex de plannen hiervoor uitgewerkt en een prijsopgave gegeven.

De kosten zijn deels het gevolg van extra routes die Avalex moet rijden. Avalex verwacht daarnaast dat het restafval per huishouden stijgt en daarmee ook de
verwerkingskosten. Om deze verwachte stijging te beperken, is de medewerking van inwoners van het grootste belang. Avalex zet daarom in op extra communicatie. Een goede scheiding van de afvalstromen is immers van belang vanuit een milieu én financieel oogpunt.

Morgen (13 november) bespreekt de gemeenteraad het pakket aan maatregelen dat het college voorstelt: naast het wekelijkse inzamelen bij de laagbouw wil het college Het Nieuwe Inzamelen (HNI) temporiseren, een oplossing zoeken voor de gesloten milieustraat, het Cleanteam behouden dat zorgt voor schone straten en opruimen van illegaal gedumpt afval en de mogelijkheid onderzoeken tot het opfleuren van milieuparkjes ter voorkoming van het bijplaatsen van afval. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant