De kinderen van de lampionnenoptocht werden bij de St. Martinuskerk opgewacht door de burgemeester en St. Maarten (foto: Ap de Heus).
De kinderen van de lampionnenoptocht werden bij de St. Martinuskerk opgewacht door de burgemeester en St. Maarten (foto: Ap de Heus).

Lampionoptocht St. Maarten door weer en wind

Actueel 296 keer gelezen

Voorburg - 's Middags storm en regen. Gelukkig werd het weer begin van de avond wat rustiger. Het gevolg was wel dat in de lampionnen/fakkeloptocht op de patroonsdag van St. Maarten in Voorburg ca. 500 mensen meeliepen, wat minder dan de laatste jaren.

Op 11 november om half 7 's avonds vertrok de stoet van ouders en kinderen met lampionnen vanaf Vlietwijck voor een tocht door de wijk en het Oosteinde. Het was de 68e keer dat deze tocht werd georganiseerd. Begeleid door leerkrachten, klaar-overs, politie, Buurt preventieteam Oranje, vrijwilligers en trouwe medewerkers, Rode kruis EHBO-ers en met muziek van de Scoutingdrumband uit Den Haag en de jongste telgen van de Showband uit Leidschendam.

Het eindpunt was de Martinuskerk aan het Oosteinde. Daar werden Sint Maartenliedjes gezongen en verscheen Sint Maarten als Romeins ridder in de toren om de aanwezigen toe te spreken en het verhaal van Sint Maarten te vertellen. Hij gaf de helft van zijn mantel weg aan een mens bij de stadspoort die bibberde van de kou.

Weer beneden aangekomen op het bordes werd Sint Maarten welkom geheten door burgemeester Klaas Tigelaar. Tot slot kregen alle kinderen van Sint Maarten een appel en de makers van de mooiste lampionnen een prijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant