Wethouder Juliette Bouw overhandigt de bijlage aan Ruud van der Bor en Tonny van den Biggelaar (Foto: Inge Koot).
Wethouder Juliette Bouw overhandigt de bijlage aan Ruud van der Bor en Tonny van den Biggelaar (Foto: Inge Koot).

Wethouder overhandigt zorgbijlage van het Krantje

Actueel 351 keer gelezen

Voorburg - In de papieren versie van het Krantje van deze week is een bijlage verschenen over Langer Zelfstandig Wonen. Tijdens de informatiemiddag op woensdag 14 november in wijkcentrum De Groene Loper overhandigt wethouder Juliette Bouw de bijlage aan twee actieve zelfstandig wonende ouderen uit de gemeente, Ruud van der Bor en Tonny van den Biggelaar. 

Juliette Bouw is wethouder Zorg en WMO en vindt de ondersteuning van ouderen waardoor zij langer zelfstandig thuis kunnen wonen van groot belang. Zij vertelt over haar schoonmoeder die tot haar grote verdriet niet meer zelfstandig kan wonen en onlangs is verhuisd naar een verpleeghuis. "Zij kan bijvoorbeeld niet meer zelf beslissen over hoe laat zij naar bed gaat. Het is zo belangrijk om zelf besluiten te kunnen nemen, de regie over uw eigen leven te behouden. U wilt het liefst zo lang mogelijk in uw eigen buurt blijven wonen bij buren die u al jaren kent. Wij als gemeente willen u daar graag bij helpen. Daarom hebben wij deze bijlage gemaakt waarin u alle informatie die voor u van belang is nog eens na kunt lezen."

De informatiemiddag op 14 november bestond uit een informatiemarkt, verschillende workshops en een introductie van het Sociaal Servicepunt. Het sociaal servicepunt geeft advies, informatie of hulp op het gebied van wonen, welzijn, sociale contacten, vrijwilligerswerk, financiën en gezondheid. De aanwezigen konden vervolgens deelnemen aan een van de drie workshops. De workshop brandveiligheid ging over hoe elektrische apparaten veilig te gebruiken? Wat te doen bij een vlam in de pan? Hoe maakt u uw huis zo brandveilig mogelijk? Veiligheidsadviesbureau Verkerk liet onder andere zien hoe ouderen nog alerter kunnen zijn op babbeltrucs en wat zij kunnen doen als zij een bezoeker aan de deur niet vertrouwen. Tijdens de workshop In Balans maakten de ouderen kennis met oefeningen die goed zijn voor spierkracht, flexibiliteit, balans, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen en die helpen om vallen te voorkomen. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant