Logo hetkrantje-online.nl

Meer duidelijkheid over effect subsidie

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam- Voorburg - Welke organisaties er subsidie krijgen en met welk doel is eind 2019 te bekijken door inwoners van Leidschendam-Voorburg. Dat heeft D66 bereikt in de gemeenteraad. "Elke inwoner van Leidschendam-Voorburg heeft immers het recht om te weten wat de gemeente doet met zijn of haar belastinggeld."

Het voorstel van D66 kon rekenen op de steun van Gemeentebelangen en de VVD. De gemeente kent al een zogenoemde subsidielijst met een overzicht van instellingen en de hoogte van de subsidie. D66-fractievoorzitter Jacco van Maldegem: "Die subsidielijst zegt alleen niet waarvoor die subsidie bedoeld is. Dat moet de gemeente straks wel duidelijk uitleggen."

Het subsidieregister dat D66 heeft voorgesteld gaat duidelijk maken welk doel de organisatie of instelling moet bereiken en wanneer de gemeente beoordeelt of die doelen ook zijn bereikt. Van Maldegem: "Zo kun je ook veel beter praten over de zin en de onzin van gemeentelijke subsidies. En kunnen we ons geld slimmer uitgeven. "
 

Meer berichten