Veel belangstelling voor historie in Venestraat | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Er was zaterdag grote belangstelling voor de open dag in de twee panden aan de Venestraat waarin vier luxe appartementen zijn gerealiseerd (foto: pr).
Er was zaterdag grote belangstelling voor de open dag in de twee panden aan de Venestraat waarin vier luxe appartementen zijn gerealiseerd (foto: pr).

Veel belangstelling voor historie in Venestraat

  •   483 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Het voormalige bedrijfspand en het ernaast gelegen woonhuis, een gemeentelijk monument in de Venestraat, hebben in één jaar tijd een ingrijpende metamorfose ondergaan. Van twee gebouwen die letterlijk stonden te verpieteren, zijn vier luxe appartementen gemaakt die nu onder de noemer 'Wonen bij de Sluis' op de markt worden gebracht.

Martijn Lentze is eigenaar van 070 vastgoed en drijvende kracht achter deze metamorfose. "De gemeente Leidschendam-Voorburg wil graag dat de Venestraat zijn authentieke uitstraling behoudt." Toen hij anderhalf jaar geleden het voormalige bedrijfspand en het woonhuis ernaast kocht, was er van een authentieke uitstraling nauwelijks nog sprake. "Alle twee de panden stonden weg te kwijnen", herinnert hij zich. Lentze heeft in het Haagse zijn sporen al behoorlijk nagelaten. Zijn aanpak is altijd hetzelfde: "We transformeren panden met een uitdagende status naar lichte, moderne stadsappartementen waar de nieuwe bewoner zo in kan trekken."

Daarbij schuwt hij het stevige en vaak rigoureuze breekwerk niet. "De door ons aangekochte woning wordt altijd compleet vernieuwd. Werkelijk alles gaat eruit. We kijken naar de ruimtes die een huis heeft en wat we kunnen creëren." Omdat het bedrijfsgebouw op nummer 37 de status van gemeentelijk monument heeft, keek de Welstandscommissie zeer nadrukkelijk mee. "Dat is echt een heel traject geweest. Meestal proberen we de woning die we aankopen met bijvoorbeeld een aanbouw uit te bouwen. Dat ging hier niet. We moesten de klus binnen de schil van de gebouwen klaren. Wel is de achterzijde van het woonhuis van de grond af aan opnieuw opgebouwd. Alles is vernieuwd."

De ingrijpende verbouwing heeft ruim een jaar geduwd. De forse inspanningen hebben geleid tot vier smaakvolle en luxe appartementen. "De woningen zijn turn-key, oftewel instapklaar. En we streven in elke woning die wij aanpakken naar een wow-factor." Over een antwoord op de vraag naar de wow-factor in de Venestraat hoeft Lentze niet lang na te denken: "Die zit enerzijds in de verrassende indelingen, de tuinen op de begane grond en de terrassen op de twee etageappartementen. Anderzijds dat we erin zijn geslaagd om binnen de vaste afmetingen vier compleet nieuwe ruime woningen met verrassende indelingen te realiseren."

Afgelopen zaterdag was er een open dag. Er was uitzonderlijk veel belangstelling. "Toen we nog volop aan het verbouwen waren kwamen regelmatig mensen informeren wanneer we in verkoop zouden gaan. Het is toch een bijzonder aanbod op een mooie plek in Leidschendam waar aan het einde van de straat de bekende sluis zichtbaar is." Kijk voor meer info op www.wonenbijdesluis.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>