Schouten 80 jaar middenin de lokale samenleving | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl

Schouten 80 jaar middenin de lokale samenleving

  •   976 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Een oer-Leidschendams bedrijf bestaat 80 jaar. Schouten aan De Tol in Leidschendam, werd in 1938 opgericht door Jan Schouten. Eerst was hij als timmerman actief en ging later steeds meer klussen aannemen. Uiteindelijk is het bedrijf uitgegroeid tot een middelgroot aannemersbedrijf met zo'n 150 personeelsleden in dienst.

Schouten startte in de Rode Pannenbuurt in Leidschendam en is ook jaren gevestigd geweest aan de Bonifaciusstraat. In 1998 vestigde het bedrijf zich aan De Tol in Leidschendam. Daarnaast zijn er nog twee vestigingen: het Klant Advies Centrum aan de Henri Faasdreef 200a in Leidschenveen en de afdeling Bouwservice aan het Schietlood 16 in Den Haag. Verder is er de ontwikkelingstak, die ook aan De Tol is gehuisvest. Omdat het pand aan De Tol echter te klein wordt, staat er een verhuizing op stapel. "We gaan volgend voorjaar verhuizen naar Leidschenveen, het pand waar ook ons Klant Advies Centrum zit", vertelt algemeen directeur Chris Schouten jr. spijtig. "Maar we blijven een echt Leidschendams bedrijf."

Met name in het straatbeeld in Leidschendam is Schouten redelijk prominent aanwezig. Bij veel grote en wat kleinere projecten in Leidschendam Centrum staan borden van het bouwbedrijf. "Van driekwart van de projecten zijn we zelf de initiatiefnemer. Wij kennen het gebied en weten waar de mogelijkheden liggen en juist omdat wij zoveel doen komen mensen ook naar ons toe. Ook via onze medewerkers die hier wonen", aldus Schouten.

Het bedrijf bouwt honderden woningen in Leidschendam Centrum aan o.a. de Plaspoelkade, het Voorburgs Kwartier en het Molenpad. Ook worden in Voorburg 230 woningen gebouwd op de CBS-locatie (Park 070). Op de Connexxion-locatie (Vliethaven) en in de Duivenvoordecorridor (Vlietvoorde) worden de komende jaren eveneens een paar honderd woningen gerealiseerd. In de regio is het bedrijf verder actief in De Binckhorst en Ackerswoude in Pijnacker. Daarbuiten realiseert Schouten woningen in Schiedam en Amstelveen. "Maar Haaglanden is wel primair ons gebied", zegt Chris.

Schouten ontwikkelt, bouwt, renoveert en onderhoudt. Er worden voornamelijk woningen gebouwd, maar toch ook steeds meer utiliteitsbouw, zoals scholen, zorginstellingen en een politiebureau. Op dit moment wordt de Hoogvliet in Leidschendam verbouwd. Daarnaast houdt Schouten zich bezig met voornamelijk grotere verbouwingen. "Al ligt het wel in de lijn der verwachting dat we wat meer onderhoud gaan doen voor een grote woningcorporatie", aldus Schouten. Uiteraard is er bij het bouwbedrijf tevens volop aandacht voor het (om)bouwen van gasloze, energiezuinige en energieneutrale woningen.
Schouten is een belangrijke lokale werkgever. "De helft van het personeel is afkomstig uit Leidschendam of Voorburg en komt gewoon op de fiets", lacht Chris. "Het enige minpuntje is dat het aantrekken van goed personeel wel een beetje een ding is. Er is slecht aan mensen te komen, omdat er van onderen te weinig aanwas is."

Verder heeft Schouten zeer sterke lokale wortels. Zijn vader Chris Schouten sr. is 20 jaar actief geweest bij RKAVV, waarvan 15 jaar als voorzitter en ook Chris jr. heeft in het bestuur van de vereniging gezeten. Het bouwbedrijf is al jaren sponsor. "Maar wij ondersteunen nog veel meer in het lokale verenigingsleven", laat Chris weten. "En ook op andere gebieden. Wij stonden onlangs bijvoorbeeld in De Goede Doelenkrant." Het maatschappelijk ondernemen gaat zelfs tot ver over de grens. "Zo zijn wij betrokken geweest bij de bouw van een school in Oeganda, waar wij zelf daadwerkelijk hebben meegeholpen", geeft Schouten als voorbeeld.

Schouten is trots op het 80-jarige jubileum. Het bedrijf heeft dit gevierd met het personeel tijdens een weekend naar Winterberg. "Nu de verhuizing er aan komt biedt dit opnieuw een kans om daarna al onze relaties en partners in het zonnetje te zetten en ons 80-jarige bestaan ook met hen te vieren", meldt Schouten tot slot.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>