(foto: Ap de Heus).
(foto: Ap de Heus).

Kaalslag dreigt langs spoor aan Oosteinde

Actueel 436 keer gelezen

Voorburg - De gemeente heeft een kapvergunning aangevraagd voor 62 bomen aan het Oosteinde 164 in Voorburg (zie gemeenteberichten in Het Krantje d.d. 14/11/2018).

De NS wil de bomen verwijderen op het spoortalud aan de kant van Park Leeuwensteijn en het Oosteinde. In de vergunningaanvraag wordt echter alleen gesproken over het Oosteinde 164. Oud-bewoner en -eigenaar van het Oosteinde 164 Tom Boelen vindt het een vreemde zaak dat men doet voorkomen of het alleen bomen op zijn voormalige perceel betreft.

Boelen: "De huidige bewoners worden in de maling genomen en hebben er geen notie van dat het om de hele dijk gaat." Hij vervolgt: "De bewoners worden op het verkeerde been gezet omdat in het bericht niet over het spoortalud wordt gesproken en zij waarschijnlijk het nut er niet van inzien om bezwaar te maken. Vandaar dat ik de huidige omwonenden er bij deze voor waarschuw dat er een complete kaalslag gaat plaatsvinden en al hun tuinen vanaf het perron zichtbaar zullen worden."

Volgens Boelen was het bij de bouw van de woningen destijds de afspraak dat het talud in zijn geheel beplant zou worden met bomen en struiken zodat de woningen niet meer zichtbaar zouden zijn vanaf het perron zodat de bewoners en kopers van de percelen geen last van het spoor zouden hebben. "Dit was een toezegging van de NS en de gemeente Voorburg."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant