Afbeelding

CU-SGP en PvdA in tang van coalitieakkoord

Actueel 419 keer gelezen


Leidschendam-Voorburg – Het leek er twee weken geleden op dat de coalitiepartner CU-SGP het nieuwe afvalbeleid van het college niet zou steunen. Ruim 1 miljoen euro uitgeven voor het weer wekelijks inzamelen van afval bij laagbouw was volgens fractieondersteuner Hans Mulder een te grote kostenpost. 

Tijdens de vergadering van 27 november, waarin het afvalbeleid opnieuw ter bespreking op de agenda stond, liet CU-SGP zich echter niet horen. Hans Mulder was zelfs niet aanwezig. "Verbannen naar het klooster", zegt Frank Rozenberg (Gemeentebelangen GBLV) gekscherend. Eerder had de partij de volgende persverklaring uitgebracht: 'De fractiespecialist heeft voorkeur voor andere maatregelen dan het onderdeel wekelijks inzamelen van restafval bij laagbouw. Hiermee valt de steun voor het hele pakket en het vrijgemaakte budget echter niet weg.' 

Ook coalitiepartner PvdA lijkt moeite te hebben met de miljoenen uitgaven voor het wekelijks inzamelen. Van GroenLinks kregen zij het verwijt de VVD en CDA een cadeautje te geven van 1 miljoen. "Wat heeft dit de PvdA opgeleverd tijdens de coalitiebesprekingen", vraagt Marie-Christine van der Gronde. "Een linkse partij zou nooit een miljoen euro uitgeven aan een luxe maatregel alleen bestemd voor mensen uit laagbouwwoningen. Dit is een peperdure rechtse hobby." PvdA'er Jochem Streefkerk geeft toe dat dit een compromis was. 

Op 11 december neemt de gemeenteraad een besluit over het terugkeren naar wekelijks inzamelen.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant