Afbeelding

Sinterklaasactie groot succes

Actueel 356 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Dat het inzamelen van gebruikt speelgoed en kindercadeaus zo een groot succes zou worden hadden de organisatoren vanuit WOeJ nooit durven dromen. Maar dat er zo veel vrijwilligers, organisaties en bedrijven in de actie zouden komen voor de minima was helemaal een cadeautje.

De grootste klus is nu geklaard, afgelopen dagen hebben 245 minimagezinnen uit Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten de zak van Sint in ontvangst mogen nemen. Tijdens de uitgifte in Voorburg in De Groene Loper hielp wethouder Stemerdink een handje en deelde zij vol trots ook de Sint goodybags uit. De rijk gevulde goodybag was nieuw dit jaar en was gevuld met snoepgoed, flyers met informatie over minima ondersteuning en vouchers en vrijkaarten voor sport, dans, muziek, theater en recreatie onderdelen. Ook kregen de ouders een Intertoys cadeaubon van om zelf een aankoop te doen.

De projectcoördinatoren Jessy Crul en Vicky van der Krogt kijken terug op een succesvolle en intensieve periode. "We zijn de 35 vrijwilligers, inzamelaars en alle sponsoren ontzettend dankbaar, zonder hun inzet was dit nooit gelukt", aldus Vicky. Tot half december zal het overschot aan speelgoed, boeken, spellen en puzzels gedoneerd worden aan lokale en regionale organisaties die zich inzetten voor kinderen, ouderen die vergeetachtig worden en goede doelen.

"Alles krijgt een mooie bestemming en we maken nog veel meer kinderen en volwassenen blij", lacht Jessy.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant