Joke werkt nog steeds met veel plezier als vrijwilligster bij de TSO van Stichting Partou op de Wegwijzerschool aan De Tol in Leidschendam.
Joke werkt nog steeds met veel plezier als vrijwilligster bij de TSO van Stichting Partou op de Wegwijzerschool aan De Tol in Leidschendam.

Joke Donkersteeg 80 jaar en nog steeds overblijfjuf

di 4 dec 2018, 16:35 Actueel 583 keer gelezen

Leidschendam - De Wegwijzerschool in Leidschendam heeft een overblijfjuf die al 80 jaar is geworden en nog steeds drie dagen in de week vrijwilligerswerk op school doet. Hoe bijzonder is dat?

Om die reden werd Joke Donkersteeg op haar 80e verjaardag in het zonnetje gezet door al haar collega's en de kinderen van de Wegwijzerschool in Leidschendam. Joke werkt nog steeds met heel veel plezier als vrijwilligster bij de TSO (tussenschoolse opvang) van Stichting Partou op de Wegwijzerschool aan De Tol in Leidschendam.

Niemand gelooft dat Joke 80 is geworden. Haar geheim: "De kinderen houden mij jong". Zes jaar geleden is Joke als overblijfjuf begonnen. Ze wilde niet achter de geraniums blijven zitten en ontmoette overblijfcoördinator Sandy die haar vertelde over het werk als overblijfjuf. Dat leek haar wel wat en sindsdien is Joke iedere maandag, dinsdag en donderdag tussen de middag overblijfjuf bij de onderbouw.

De kinderen zijn dol op juf Joke: "Ze is heel lief en doet heel veel leuke spelletjes". Dat zij dit nog met zoveel passie en plezier doet op haar 80e, was een reden om haar op haar verjaardag te verrassen met een heerlijke taart, cadeautjes en mooie knutselwerkjes van de kinderen.

Uit de krant