[Raadslid van Nu] Sangita Paltansing zoekt naar goede balans | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Sangita Paltansing vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt (foto/tekst: Inge Koot).
Sangita Paltansing vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt (foto/tekst: Inge Koot).
Raadslid van Nu

Sangita Paltansing zoekt naar goede balans

  •   194 keer gelezen   Actueel

Fulltime werken combineren met het moederschap en dan ook nog plaatsnemen in de gemeenteraad. Die uitdaging is PvdA'er Sangita Paltansing in maart aangegaan.

"Dat is best bijzonder en soms ook erg pittig", zegt deze geboren en getogen Hagenaar nuchter. "Het is altijd zoeken naar een goede balans en dat is soms lastig. Nu kan ik iets betekenen voor de lokale gemeenschap en daar haal ik energie uit."

De ouders van Sangita Paltansing zijn afkomstig uit Suriname. "Als nieuwkomers hebben mijn ouders hun leven hier in Nederland kunnen opbouwen. En daar heb ik de vruchten van kunnen plukken. Toen mijn vader op jonge leeftijd plotsklaps overleed, heeft mijn moeder als éénverdiener hard moeten werken om het gezin financieel draaiende te houden. Desondanks heb ik me kunnen ontwikkelen en ben ik nooit iets tekort gekomen. Ik ben mijn ouders daar nog dankbaar voor."

Paltansing heeft Sociale & Organisatiepsychologie gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Zij woont sinds 12 jaar in Voorburg en werkt bij de gemeente Den Haag als projectsecretaris. "Geen dag is hetzelfde in mijn werk. De ene keer denk ik mee over de strategie en inhoud en een andere keer ben ik de hele dag bezig met 'brandjes blussen'. Een belangrijk onderdeel van mijn functie is het organiseren van de bestuurlijke besluitvorming binnen het project." Als raadslid in Leidschendam-Voorburg zit Paltansing aan de andere kant van de tafel. "Ik denk in mijn werk vaak over wat een raadslid over een bepaald voorstel zou kunnen vragen. Als raadslid moet ik veel meer denken vanuit wat ik vind. Dat is even schakelen."

Paltansing vindt het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt. "Elk kind dat in armoede opgroeit is er één teveel", is haar uitgangspunt." Een betere verdeling van financiële middelen staat bij haar hoog in het vaandel. "Als inwoners in onze gemeente elke maand geld moeten bijleggen om in hun basis te moeten voorzien, moeten we kijken naar hoe we zaken in onze gemeente anders kunnen doen. Het zou geweldig zijn als er geen minimabeleid meer nodig is, maar helaas is dat niet zo." Toen Paltansing zelf kinderen kreeg, ging zij nadenken over de wereld, waarin zij haar kinderen wilde grootbrengen. Deze generatie, de toekomst van nu, verdient het beste en daar wil ik mijn bijdrage aan leveren." Dit is ook de reden waarom Paltansing de politiek in is gegaan.

Daarnaast gaat Paltansing zich bezighouden met ruimtelijke ordening en groen. "Er moeten meer betaalbare woningen komen, zowel voor starters als voor groeiers." Zij vindt het vanzelfsprekend dat wonen en groen als één onderwerp wordt gezien. "Wij moeten er zelf voor zorgen dat we deze groene woongemeente blijven." Ook de WMO krijgt haar aandacht. Ze is blij dat ouderen, die de zorg momenteel te duur vinden, gebruik kunnen gaan maken van een abonnementstarief om stapeling in zorgkosten te voorkomen. "Ik vind het belangrijk dat ouderen het in de laatste periode van hun leven prettig hebben. Niemand mag buiten de boot vallen in de zorg. Wij zitten daar als PvdA heel erg bovenop."

Paltansing probeert zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij de keuzes die gemaakt moeten worden. "Wij benaderen inwoners, belangenverenigingen, maatschappelijke organisaties, ondernemers en andere betrokkenen. Ik vind het ook belangrijk om het sentiment te kennen van de mensen om wie het gaat."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>