Afbeelding

Voorbereiden op verkeersdrukte The Mall of The Netherlands

Actueel 1.978 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - D66 Leidschendam-Voorburg maakt zich zorgen over de verwachte verkeersdrukte in de gemeente vanaf het moment dat The Mall of The Netherlands in 2020 is geopend. Er wordt gesproken over ongelijkvloerse kruisingen op de N14 maar de eventuele aanleg daarvan gaat nog vele jaren duren. D66 wil daarom nu nadenken over alternatieven om het winkelcentrum tot die tijd bereikbaar te houden. 

Dinsdag 11 december bespreekt de gemeenteraad het gemeentelijke standpunt ten aanzien van de ongelijkvloerse kruispunten op de N14, met de Prins Bernhardlaan en de Mgr. Van Steelaan. Dit moet de bereikbaarheid van de Mall of The Netherlands te zijner tijd verbeteren. Maar zover is het voorlopig nog niet. 

D66 wil daarom de mogelijkheden van Dynamisch Verkeersmanagement onderzoeken. Op drukke momenten kan dit systeem actief omleiden van bezoekers van de Mall of The Netherlands naar andere geschikte parkeergelegenheden zoals bij het Cars Jeans Stadion en station Ypenburg. In overleg met Unibail-Rodamco-Westfield moet er vervolgens gekeken worden naar de mogelijkheden met betrekking tot (elektrisch aangedreven) shuttlevervoer van- en naar deze parkeergelegenheden.
Daarnaast moet de gemeente de mogelijkheden onderzoeken om eventueel in overleg met Unibail-Rodamco-Westfield bij station Mariahoeve betere informatie te verstrekken wat betreft wandelroutes om in korte tijd bij de Mall of The Netherlands te komen en eventueel door middel van leenfietsen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant