Afbeelding

EHC sluit eerste helft competitie goed af

Actueel 177 keer gelezen

Leidschendam - In sporthal De Fluit speelde EHC Heren 1 op zaterdag 8 december alweer de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft tegen hekkensluiter Atomium '61 uit Rotterdam. EHC was na een goede start van de competitie gezakt naar de onderkant van de middenmoot dus een overwinning was hard nodig. En die kwam er ook (38-30).

Vanaf het begin was EHC de bovenliggende partij. Atomium bleek een ploeg met flinke schotkracht maar achterin werd er wel heel veel ruimte weggegeven. Het aanvalstrio van EHC wist hier wel raad mee en al na vijftien minuten stond EHC ruim voor (12-7). Dat verschil liep tijdens de wedstrijd langzaam verder op. Bij rust was de stand 20-13.

De tweede helft was ook voor EHC. Door concentratieverlies kon Atomium zo nu en dan aanhaken, echter spannend werd het nooit. Wessel de Rijk, de eerste helft wat weinig aangespeeld als hoekspeler, maakte ook nu weer veel punten (8) vanuit diverse posities en bevestigde zijn goede vorm.

Door het duidelijke klassenverschil zagen de toeschouwers deze avond een aantal leuke technische hoogstandjes. Voor diverse aanvallen over vele schijven werd luid geklapt. De jarige Tim Lammers scoorde 8 keer en had een flink aantal assists waarvan de mooiste een no-look passje achterlangs was naar een deze avond regelmatig scorende Lennart Oorburg (5 punten).

Ook Pim Hessing was weer op dreef met tien loepzuivere punten. Hij sloot de wedstrijd passend af met een klassiek handbalhoogtepunt; het 'Vliegertje'. Deze werd prachtig uitgevoerd na een pass op maat van Djimmy Nolet en bracht de eindstand op het bord: 38-30.

Volgende week zaterdag 15 december is de regiokraker in De Fluit in Leidschendam tegen DIOS uit Den Hoorn. Aanvang: 20.30 uur.

Doelpunten EHC:  Pim Hessing 10, Tim Lammers 8, Wessel de Rijk 8, Lennart Oorburg 5, Djimmy Nolet 3, Hedi Boumnijel 3, Youri Verschut 1