Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, bleek het schuurtje niet meer te redden (foto: Roy Wolters).
Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, bleek het schuurtje niet meer te redden (foto: Roy Wolters). Roy Wolters

Schuurtje brandt af bij brandstichtingen op Scheltuslaan

Actueel 326 keer gelezen

Voorburg - De brandweer werd in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01:20 gealarmeerd voor een brand aan de Scheltuslaan in Voorburg. Ter plaatse bleek er een tuinhuisje volledig in brand te staan.

De brandweer was snel ter plaatse en startte direct met bluswerkzaamheden. Desondanks brandde het tuinhuisje e volledig af en raakte een naastgelegen heg zwaar beschadigd. Bij de brand ontstond flinke rookontwikkeling. De politie meldde even later op twitter dat zij op zoek was naar twee personen in verband met, niet alleen deze, maar ook nog wat andere brandjes in de omgeving van de Scheltuslaan. Daarbij werd echter een zeer summier signalement gegeven; twee jongens waarvan een kort blond haar. Bij een in de buurt geparkeerde auto was een prop in de opening van de brandstoftank gestopt en heeft men vervolgens geprobeerd deze aan te steken. Gelukkig is dat mislukt. Uiteindelijk zou in de nabije omgeving één persoon zijn aangehouden. In hoeverre hij daadwerkelijk iets met de brandstichtingen te maken had, is nog niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Mogelijk zijn er in de nabijheid nog meer pogingen tot brandstichting gedaan. Heeft u informatie die mogelijk verband houdt met dit incident, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via tel. 0900-8844, of (anoniem) 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant