Afbeelding

Leerlingen wandelen €10.000 bijeen voor Giro 555

Actueel 200 keer gelezen

Voorburg - In de aula van het Sint Maartenscollege in Voorburg overhandigde de rector Ajolt Elsakkers donderdag 6 december een cheque ter waarde van maar liefst 10919 euro aan een vertegenwoordiger van Giro 555. Het bedrag is bestemd voor steun aan de slachtoffers van de tsunami in Sulawesi in september.

Ruim 100 leerlingen en docenten van het Sint Maartenscollege hebben dit geld opgehaald met een nachtelijke wandeltocht van Zandvoort naar Voorburg met de lengte van een marathon. De hele school is heel erg trots op deze prestatie en vond het een hele eer dat Giro 555 de cheque in persoon in ontvangst kwam nemen. Alle leerlingen die meededen met de wandeltocht waren bij de overhandiging aanwezig, maar ook de overige leerlingen (totaal ruim 1200) konden de overhandiging aanschouwen. De drie leerlingen die per persoon het meeste geld hadden ingezameld werden ook individueel in het zonnetje gezet. Zo haalde Famke Verheggen (4vwo) maar liefst 500 euro op. Tevens werd de 'aftermovie' getoond; een film waarin iedereen een beeld kreeg van deze heftige en bijzondere wandeltocht. In de aula werden de wandelaars nog eens in het zonnetje gezet, zij kregen een groot applaus van hun medeleerlingen en docenten.

Op de avond van 13 november vertrok een groep van 96 leerlingen en 13 collega's naar Zandvoort waar zij om 00.30 arriveerde. Vanaf dat punt startte de wandeltocht met een afstand van een marathon (42 km en 195 m) terug naar Voorburg. De leerlingen kregen allemaal lampjes, zodat het een verlichte optocht werd over het donkere strand van Zandvoort. In Katwijk stond de schoolleiding samen met andere docenten met knakworsten en chocolademelk klaar om de wandelaars weer wat energie te geven. De leerlingen waren het meeste onder de indruk van de opkomende zon die zij ter hoogte van Meijendel zagen. De laatste 10 km waren het zwaarst, op dat punt liepen zowel de leerlingen als de docenten op puur karakter door, de blaren en pijntjes negerend. Om 12.45 arriveerde de groep uitgeputte wandelaars weer bij school waar zij groots onthaald werden door alle andere leerlingen en docenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant