Logo hetkrantje-online.nl

Wilde achtervolgingen en waarschuwingsschoten

  •   keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg  - Vorige week vrijdag en afgelopen zaterdag vonden er wilde achtervolgingen plaats die eindigden in en bij Leidschendam en Voorburg. Daarbij werden ook enkele waarschuwingsschoten gelost.

In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 december werd op rijksweg A4 een 32-jarige man aangehouden na een achtervolging. Hij had in Den Haag een stopteken genegeerd, waarop de politie de achtervolging inzette. De bestuurder zette alles op alles om te ontkomen en beging verschillende verkeersovertredingen. Zo reed hij door rood licht, haalde rechts in en bereikte soms snelheden van boven de 180 km/u. Desondanks kon hij op de A4 ter hoogte van Leidschendam staande worden gehouden en vervolgens worden ingerekend. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Geschoten bij aanhouding

Bij een aanhouding op de Maanweg in Den Haag zijn zaterdagochtend 8 december door de politie waarschuwingsschoten gelost. Dit na een achtervolging vanuit Zoetermeer. Daar was vanuit een horecagelegenheid de politie gebeld vanwege agressief gedrag van een man, die bovendien zou hebben gedreigd een vuurwapen te gebruiken en een geldbedrag uit de handen van een medewerker zou hebben gegrist. Toen de auto op de afrit Voorburg van rijksweg A12 voor de eerste keer staande was gehouden, werd het voertuig met getrokken wapens benaderd en kregen de inzittenden instructies om de auto rustig te verlaten. Toen daar niet direct gevolg aan werd gegeven en het voertuig er met hoge snelheid vandoor ging, zijn twee waarschuwingsschoten gelost.

Op de Maanweg werd de auto voor de tweede keer staande gehouden. Deze keer kozen de drie inzittenden, een 32-jarige man uit Leidschendam en twee Hagenaren van 28 en 26 jaar oud, eieren voor hun geld. Zij werden aangehouden. Er werd geen vuurwapen (meer) aangetroffen in de auto.

Meer berichten