Afbeelding

Gebouwen Stadstuin overgedragen

Actueel 355 keer gelezen

Leidschendam - Na een lange periode van (juridisch) overleg kon, na twee jaar, vrijdag 14 december de overdracht plaatsvinden van de gemeentelijke gebouwen op Stadstuin Rusthout, aan de Stichting Vrienden van Rusthout.

De Stichting is met de aankoop van de opstallen eigenaar geworden van alle gebouwen op het terrein. De grond blijft eigendom van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Hiervoor is een 20 jarige erfpachtovereenkomst afgesloten tussen de gemeente en de Stichting. De aankoop is noodzakelijk, omdat de Stichting voornemens is de grote stal te slopen en hiervoor een nieuw, duurzaam gebouw terug te plaatsen. Het streven is voldoende zonnepanelen te plaatsen, zodat in combinatie met de warmwaterpomp én de hoogwaardige isolatie met vlas, het gebouw energieneutraal zal zijn.

In het nieuwe gebouw zal tevens een informatiepunt rond natuur, milieu en duurzaamheid worden ingericht waar bezoekers informatie kunnen vinden over de laatste innovatieve ideeën op het gebied van duurzaamheid. Verwacht wordt, dat met de bouw in februari 2019 kan worden gestart.

Uit de krant