(foto: gemeente LDVB).
(foto: gemeente LDVB).

Tijdelijke sluisbrug nog gevaarlijk glad

Actueel 697 keer gelezen

Leidschendam - De aannemer die in opdracht van de provincie Zuid-Holland het werk aan de sluis in Leidschendam verricht, levert klungelwerk.

Nadat de eerste slijtlaag op de tijdelijke sluisbrug het al snel begaf, bleek ook de tweede laag niet bestand tegen het verkeer dat over de brug rijdt. Daarop werden waarschuwingsborden geplaatst en heeft er zelfs enige tijd een actiewagen gestaan met de waarschuwing dat de brug glad is. Niet te dicht achter elkaar rijden dus, want bij plotseling remmen glijd je zo achterop je voorganger. De provincie is nu hard op zoek naar een oplossing.

De originele brug is uitgehesen en naar de onderhoudslocatie gebracht. Het autoverkeer rijdt via een tijdelijke brug. Fietsers en voetgangers gebruiken de Noordbrug. Op 1 april 2019 zijn alle werkzaamheden gereed en zijn er geen stremmingen meer voor weg- en vaarwegverkeer.

In overleg met de ondernemers en gemeente Leidschendam heeft de provincie besloten het terugplaatsen van de Zuidbrug te verschuiven naar januari 2019. Zo wordt extra hinder rondom de drukke feestdagen voorkomen. De precieze datum van het terugplaatsen van de Zuidbrug wordt later bekendgemaakt door de provincie.

Tot 15 februari 2019 blijft de scheepvaart volledig gestremd. Van 18 februari 2019 tot en met 3 maart 2019 zijn er weer bloktijden van kracht. Via de scheepvaartberichten kan het vaarwegverkeer zich op de hoogte stellen van de laatste informatie.

Uit de krant