Vanaf maandag 14 januari kan men weer subsidie aanvragen voor het aanbrengen van onder andere zonnepanelen, groene daken en isolatie.
Vanaf maandag 14 januari kan men weer subsidie aanvragen voor het aanbrengen van onder andere zonnepanelen, groene daken en isolatie.

Weer nieuw subsidiepotje voor maatregelen verduurzamen woningen

Actueel 555 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ook in 2019 stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun woning te verduurzamen. Vanaf maandag 14 januari 8.00 uur kunnen inwoners subsidie aanvragen voor het aanbrengen van onder andere zonnepanelen, groene daken en isolatie.

Er is 150.000 euro subsidie beschikbaar. Zo stimuleert de gemeente de overgang naar gasloos wonen en werkt aan een klimaatbestendige stad. Voor de subsidie gelden voor de laatste keer dezelfde voorwaarden als in 2018. Momenteel bereidt de gemeente een nieuwe stimuleringsvorm van het verduurzamen van woningen voor, in de vorm van een duurzaamheidsfonds. Zodra meer bekend is, informeert de gemeente haar inwoners hierover.

De subsidieregeling maakt het investeren in een duurzame woning extra aantrekkelijk. Dat kan op verschillende manieren. Particuliere woningeigenaren kunnen met subsidie hun vloer, wanden of dak laten isoleren of een groen dak dan wel zonnepanelen laten installeren. Ook kan de subsidie gebruikt worden om een thuisaccu (voor het bewaren van zelf opgewekte stroom), een elektrisch inductiefornuis, infraroodpanelen of vloerverwarming aan te schaffen.

Particuliere woningeigenaren krijgen 25 procent subsidie op een groen dak, 20% op een isolatiemaatregel en 5% op zonnepanelen. Iedereen die samen met anderen duurzaamheidsmaatregelen uitvoert, kan een beroep doen op een éxtra subsidie van 5%; de burenbonus. Een groen dak op een schuur vraagt veelal om een relatief kleine investering, maar houdt regenwater vast bij hevige regenval en zorgt voor schonere lucht. De gemeente streeft naar 15.000 m² groene daken in 2020 voor meer wateropvang en biodiversiteit in de stad.

Woningeigenaren (ook Verenigingen voor Eigenaren) kunnen digitaal subsidie aanvragen via lv.nl/energie. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Men ontvangt binnen acht weken antwoord. Deze termijn kan de gemeente met vier weken verlengen. Als de pot op is, wordt tussen de laatste aanvragers geloot door een onafhankelijk notaris. Meer info via lv.nl/contact.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant