Afbeelding

Van Velsen Rally Sport goed op weg naar Dakar

Actueel 306 keer gelezen

Stompwijk - Na de eerste etappes in Marokko strijdt Van Velsen Ralllysport uit Stompwijk voor een plaats in de top 5 van het truckklassement van de Afrika Eco Race; de zwaarste rally voor mens en machine in Afrika.

Op 30 december is het Stompwijkse rallytruckteam voor de tweede keer aan de start verschenen van de Africa Eco Race. Het team doet mee in de top 5 na de eerste vijf etappes. Etappe 6 werd maandag geannuleerd vanwege de weersomstandigheden.

Het team dat in de rally totaal bestaat uit 6 mannen en 1 vrouw is van start gegaan in de ruim 6000 km lange en loodzware rally door Marokko, Mauritanië en Senegal met een finish in het legendarische Dakar. Dit is voor het team de zesde rally waaraan ze deelnemen. Naast Aad zitten deze rally navigator Harry Oosting en monteur Marco Siemons en in de assistentie is (voor het eerst) monteur Rob van Rijswijk mee. Alle drie de mannen hebben Dakar-ervaring.

Aad ging met startnummer 403 van start. "Dat is wel een dingetje, want ik ben tot nu toe altijd beter gefinisht dan mijn startnummer en dat zou betekenen dat ik nu op het podium zou moeten eindigen. Ik ben nu al zeer tevreden dat ik in de top 5 kan rijden. Ik heb tot nu toe alle rally's waaraan ik heb deelgenomen uitgereden. We hoeven geen geluk te hebben als we maar geen pech hebben."

Het team is te volgen op www.vanvelsenrallysport.nl en tevens op instagram, twitter en facebook als vanvelsenrallysport.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant