Wethouder Juliette Bouw gaat in actie tegen sluiting Antoniushove (Foto: Inge Koot)
Wethouder Juliette Bouw gaat in actie tegen sluiting Antoniushove (Foto: Inge Koot)

Gemeenteraad en college maken vuist tegen sluiting Antoniushove

Actueel 589 keer gelezen

Leidschendam- Het college en gemeenteraad zijn het met elkaar eens als het gaat om de mogelijke sluiting van HMC Antoniusehove. Het college gaat meerdere acties ondernemen om iets van invloed uit te oefenen op het besluit van Haags Medisch Centrum. D66 roept haar mede raadsleden op de eigen fracties in de Tweede Kamer en in de Haagse gemeenteraad te benaderen. "Dus niet alleen de wethouder oproepen om actie te ondernemen maar ook zelf aan de bak", zegt Peter van Dolen.

Wethouder Juliette Bouw: "Wij gaan heel erg duidelijk maken aan het Haaglanden Medisch Centrum en aan de zorgpartijen dat in deze gemeente goede bruikbare zorg dicht bij huis bovenaan op onze agenda staat. Het is voor deze gemeente een grote aderlating als ofwel Antoniushove zou verdwijnen ofwel allerlei belangrijke functies in Bronovo zouden verdwijnen. Vooral voor kwetsbaren en mensen zonder eigen vervoer is het Westeinde heel lastig bereikbaar. Gebruikelijke zorg moet in de buurt aanwezig zijn."
In Leidschendam-Voorburg heeft er de afgelopen jaren al een verschraling van het zorgaanbod plaatsgevonden. "Het is ellendig dat we er zelf niet overgaan. Als het aan de gemeente had geleden was er nog een huisartsenpost en een Spoedeisende Hulp." Wethouder Bouw heeft binnenkort een overleg met HMC. Daarin trekt zij op met de wethouders van Den Haag, Wassenaar en Voorschoten. "Met elkaar gaan wij een vuist maken." Zij heeft ook een afspraak staan met de minister van Volksgezondheid Bruno Bruins. "Ik wil tot op het hoogste niveau strijden voor het behoud van het ziekenhuis in Leidschendam-Voorburg."
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant