Afbeelding
Rene Hendriks

Zware aanrijding na mogelijke straatrace

Actueel 2.617 keer gelezen

Leidschendam - woensdagavond 9 januari rond 21.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Nieuwstraat in Leidschendam. Wonder boven wonder raakte geen van de inzittenden gewond.

Een auto reed op de Nieuwstraat vanaf de kant van de sluis richting de Vlietweg en zou een andere auto hebben ingehaalde over de Nieuwstraat. Bij de rotonde met de Vlietweg kwam een andere automobilist het voertuig tegemoet gereden. Ondanks dat de bestuurder vol op de remmen ging, kon een ongeval niet worden voorkomen.

De automobilist heeft ver boven de snelheidslimiet gereden. De remsporen van vijftig meter lang zijn stille getuigen van het voorval. Het rijbewijs van de inhalende automobilist is ingevorderd. De schade aan beide voertuigen is groot. Door de impact is onder andere een wiel afgebroken.

De Nieuwstraat was gedurende de afhandeling van het incident afgesloten voor verkeer. Gezien de forse klap werd er ook een ambulance ter plaatse gestuurd, maar wonder boven wonder hoefde er niemand naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Het vermoeden bestaat dat de auto deel heeft genomen aan een straatrace; er is ook sprake van een tweede auto (die is door gereden). De VOA is ter plaatse gekomen om de sporen te bekijken en de Golf aan een technisch onderzoek te onderwerpen. De resultaten kunnen dan later gebruikt worden om de snelheid waarmee de Golf reed te bepalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant