Presentatie over regionale energietransitie | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl

Presentatie over regionale energietransitie

  •   109 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - Voor de vergadering van de gemeenteraad op dinsdag 22 januari vindt om 19.00 uur een presentatie plaats over de Regionale Energiestrategie (RES). Aan de orde komt het Klimaatplan 2009-2020. Dat is de uitwerking van het klimaatakkoord voor Leidschendam-Voorburg. In het Uitvoeringsprogramma klimaatplan 2016-2020 staat hoe we samen meters gaan maken met energie en het terugbrengen van CO2.

Het doel van de bijeenkomst is de gemeenteraad mee te nemen en input te laten geven in het proces van de RES, zodat ze mede richting kunnen geven aan de uitwerking van het geïntegreerde perspectief. Aan de betrokken raden wordt in deze fase geen voorstellen gedaan ter besluitvorming.
De vorige raad heeft een motie aangenomen over energietransitie. Een van de aandachtspunten hierbij was regionale samenwerking.

Momenteel wordt in MRDH-verband met 23 gemeenten gewerkt aan de regionale energiestrategie (RES). De RES zal medio 2019 worden voorgelegd aan de gemeenteraad. In de tussentijd zal de gemeente ook werken aan het opstellen van de lokale energietransitiestrategie.
In januari/februari 2019 heeft de raad nog de mogelijkheid en wordt vanuit de regio ook verzocht om aan de voorkant inbreng te hebben in de totstandkoming van de RES en te reflecteren op drie uitgewerkte perspectieven.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>