De WoonWijzerWagen staat de komende weken nog op twee locaties in de gemeente (foto: gemeente LDVB).
De WoonWijzerWagen staat de komende weken nog op twee locaties in de gemeente (foto: gemeente LDVB).

WoonWijzerWagen voor advies over verduurzamen woning

Actueel 302 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De WoonWijzerWagen stond onlangs voor de eerste keer in de gemeente Leidschendam-Voorburg, in Essesteijn en afgelopen vrijdag en zaterdag in winkelcentrum De Julianabaan. In februari volgen nog twee locaties. Woningeigenaren kunnen hier welkom inwinnen over hoe zij hun woning kunnen verduurzamen.

Wethouder duurzaamheid Astrid van Eekelen bracht een bezoek aan de wagen: "Het verduurzamen van woningen is niet alleen goed voor het milieu, het geeft ook meer wooncomfort en kan geld besparen. In de WoonWijzerWagen zijn onafhankelijke duurzaamheidsmakelaars aanwezig die inwoners alles kunnen vertellen over de verschillende mogelijkheden. Zo werken wij samen met inwoners aan een duurzaam Leidschendam-Voorburg."

Zonnepanelen, gevel- en dakisolatie, elektrisch verwarmen, duurzame materialen, bedenk het en de onafhankelijke duurzaamheidsmakelaars van de WoonWijzerWagen kunnen erover vertellen. Zij doen hun best om specifieke vragen goed te beantwoorden. In de wagen zijn voorbeelden aanwezig, zodat bezoekers ook kunnen zien wat er mogelijk is.

Op een warmtebeeldfoto is precies te zien op welke plekken de gevel niet goed geïsoleerd is. Goede isolatie zorgt voor een behaaglijk warme en gezonde woning; ongeschikte isolatie kan schimmel en vochtproblemen veroorzaken en zorgt voor kou. De foto laat door middel van kleuren zien waar de naden, kieren en koudebruggen zijn. En dus waar isolatie nodig is. In aanvulling daarop is via de thermoscan op lv.klimaatatlas.net te zien hoe het met de isolatie van daken is gesteld.

De WoonWijzerWagen is een initiatief van de WoonWijzerWinkel. Samen met andere gemeenten in de regio is Leidschendam-Voorburg aangesloten bij de WoonWijzerWinkel. De WoonWijzerWinkel is de grootste duurzaamheidswinkel van Nederland, waar alle oplossingen voor duurzaam wonen te zien zijn. De mobiele variant, de WoonWijzerWagen, staat de komende maand nog op verschillende plekken in de gemeente: op 1 februari van 15.00 tot 19.00 uur en op 2 februari van 10.00 tot 18.00 uur in de Herenstraat, naast de Oude Kerk in Voorburg, op 8 februari van 15.00 tot 19.00 uur en op 9 februari van 10.00 tot 18.00 uur aan de Sluiskant voor de Petrus & Paulus Kerk te Leidschendam en op 15 februari van 15.00 tot 19.00 uur en 16 februari van 10.00 tot 18.00 uur in Winkelcentrum De Prinsenhof aan de Prins Frederiklaan te Leidschendam.

Leidschendam-Voorburg streeft er naar om een groene, duurzame woongemeente te zijn. Om dat te bereiken wordt gewerkt aan duurzaam energiegebruik, CO²-reductie en aardgasvrije wijken. De gemeente stimuleert inwoners om dit te bewerkstelligen.

Zie ook www.WoonWijzerWinkel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant