Wethouder Juliette Bouw met de vier winnaars die allen dezelfde naam hadden ingestuurd (foto: Ap de Heus).
Wethouder Juliette Bouw met de vier winnaars die allen dezelfde naam hadden ingestuurd (foto: Ap de Heus).

Naam voor nieuw gymzalengebouw aan Marcellus Emantslaan

Actueel 706 keer gelezen

Voorburg - Wethouder Juliette Bouw van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft gisteren, woensdag 30 januari, de winnaars van de prijsvraag voor de nieuwe naam van het gymzalencomlex aan de Marcellus Emantslaan bekend gemaakt.

Omdat het gaat om gymzalen voor twee scholen, besloot men om een prijsvraag voor een nieuwe naam uit te zetten bij de leerlingen en medewerkers van beide scholen. Dit leverde een karrenvracht aan suggesties op: historische namen uit Voorburg, namen van memorabele docenten en buitengewoon ludieke vondsten van leerlingen van Gymnasium Novum en Sint-Maartenscollege.

Uit de 350 inzendingen heeft een jury, bestaande uit de rectoren en schoolbestuur, een naam gekozen. Omdat vier inzenders dezelfde naam hebben ingeleverd, waren er vier winnaars: Jip van Wilgen, Bart van der Poel, Joey Sahdew en Pieter de Stigter. De naam wordt 'Novum-Maartenshal' en is herkenbaar voor de leerlingen van beide scholen. De nieuwe naam van de sporthal zal straks ook prijken op de gevel. 

Wethouder Bouw: "Hartstikke mooi dat leerlingen en docenten betrokken zijn bij de nieuwe naam. Als wethouder onderwijs ben ik blij dat we nu eindelijk de voorzieningen van Gymnasium Novum kunnen realiseren. Daarnaast was de voormalige hal van Sint- Maartenscollege aan het eind van de levensduur. Deze gymzalen zijn zo gebouwd dat ze ook bij een nieuwe opzet door beide scholen gebruikt kunnen worden." De verwachting is overigens dat er buiten de lestijden ook door andere sportvereniging gebruik van gemaakt gaat worden.

Rector Ajolt Elsakkers van het Sint-Maartenscollege: "Fijn dat de nieuwe naam herkenbaar is voor de leerlingen van beide scholen. Ook is het leuk dat deze nieuwe naam door zowel leerlingen van het Sint-Maartenscollege als leerlingen van het Gymnasium Novum is ingebracht. We zijn momenteel bezig met de werving voor het komende schooljaar. Het is jammer dat de nieuwe gymzalen er nog niet staan en die kunnen laten zien, maar onze toekomstige leerlingen zullen straks geweldig mooie voorzieningen hebben."
 

De officiële bekendmaking van de naam van het nieuw te bouwen gymzalengebouw (foto: Ap de Heus).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant