Rookwolken komen uit de garage en het woonhuis, als gevolg van een brand in de garage door een oververhitte schoorsteen van een gaskachtel (foto: Roy Wolters / Regio 15).
Rookwolken komen uit de garage en het woonhuis, als gevolg van een brand in de garage door een oververhitte schoorsteen van een gaskachtel (foto: Roy Wolters / Regio 15).

Kat overlijdt bij brand in garagebox aan Waterviolier

Actueel 678 keer gelezen

Stompwijk - Vannacht brak er brand uit in de garage van een woning aan de Waterviolier in Stompwijk.

Dikke zwarte rook kwam uit de garage en, doordat deze in directe verbinding stond met de woning, ook uit het huis. Het vuur verspreidde zich vervolgens ook naar een deel van de woning. Direct bij aankomst van de brandweer werd er opgeschaald naar middelbrand. Zo werden beide tankautospuiten ter plaatse ingezet voor de brandbestrijding. De brandweer zette twee stralen hoge druk in om de brand te kunnen blussen.

De bewoners brachten zichzelf in veiligheid, maar wel werd een kat aangetroffen tijdens de brandbestrijding. Deze werd snel naar buiten gehaald en daar beademd met zuurstof. De dierenambulance werd voor de kat ter plaatse gevraagd om de zorg over te nemen. Alle hulp mocht helaas niet baten; de kat heeft de brand niet overleefd.

De oorzaak van de brand moet worden gezocht bij de gaskachel in de woning. Volgens een woordvoerder van de brandweer was de schoorsteen van een gaskachel zo heet geworden, dat de hitte door de muur oversloeg naar de garage, waar toen brand uitbrak.

Nadat het vuur geblust was, verrichtte de brandweer nog metingen op de aanwezigheid van CO (koolstofmonoxide). De bewoners konden niet terug naar de woning en hebben elders onderdak gezocht. Stichting Salvage zal de bewoners helpen bij de schadeafwikkeling.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant