Van Velsen ook naar rally in Marokko | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
(foto: Rallycool).
(foto: Rallycool).

Van Velsen ook naar rally in Marokko

  •   145 keer gelezen   Actueel

Stompwijk - Van Velsen Rally Sport gaat opnieuw de uitdaging aan in Marokko. Na het succes in de Afrika Eco Race heeft teameigenaar Aad van Velsen bekend gemaakt dat het team in april gaat deelnemen aan de Morocco Desert Challenge (MDC).

Deze rally bestaat uit 8 etappes van totaal 3000 km door het meest uitdagende landschap van Marokko. Het deelnemersveld van de MDC, het grootste in haar geschiedenis, bestaat uit heel veel motoren, quads, auto's, svv's en meer dan 40 trucks waarvan tegen de 30 uit Nederland. Daarmee word het vermoedelijk de grootste rally van de wereld.

Voor Aad is zijn tweede deelname aan deze rally weer een compleet nieuwe uitdaging. "Ik wil mij in Marokko zeker nog wel verbeteren. Ik ben er enorm trots op dat we in de Africa Eco Race zo'n mooi resultaat hebben behaald. Vooral in het zware zand en de duinen van Mauritanië voelde ik mij als een vis in het water", vertelt hij. "Ik had gelijk al het gevoel dat we hier wel eens een goed resultaat zouden kunnen gaan halen. Mijn Ginaf Rally Truck is gebouwd om hier maximaal te kunnen presteren en we wisten al snel dat we mee konden strijden voor dagzeges. We waren meer dan eens de snelste truck op de piste. Maar het blijft een mechanische sport en helaas hebben we te maken gekregen met een paar problemen waardoor een podiumplaats er niet in zat. Ik was er echter van overtuigd dat we een etappe konden winnen. Hoe mooi is het dat we als eerste finishten in de laatste etappe en ook nog eens met zo'n enorme voorsprong op de rest van de trucks. En dat in de etappe bij het legendarische Lac Rose."

Aad ziet nog voldoende mogelijkheden om zich te verbeteren. "We hebben gemerkt dat we vooral in Marokko bezig waren om in ieder geval aan te kunnen blijven haken bij de top van het klassement. Marokko kent een compleet andere ondergrond dan Mauritanië. Het terrein in Marokko is toch wat ruiger met meer scherpe stenen en verraderlijke bulten en kuilen, maar ook de droge rivierbeddingen en smalle bergpassen vragen om veel technisch vaardigheid. Je kan hier heel gemakkelijk banden stuk rijden of schade oplopen aan je ophanging en aandrijflijn. We hebben zorgvuldig gereden en daardoor op de piste geen tijd verloren met bandenwissels of reparaties door schade. Maar ik zal hier toch echt meer snelheid moeten gaan vinden om meer naar voren te komen in het grote en sterke deelnemersveld van de MDC."

"Ik heb een geweldig team, zowel in de rallytruck als in de assistentie. We kijken allemaal terug op een geweldige rally en in die goede sfeer gaan we ook met z'n allen toewerken naar de MDC. We gaan we zo snel mogelijk aan het werk om alles klaar te krijgen voor de rally. De MDC wordt de zevende rally voor Aad. Hij kan niet wachten om weer te gaan starten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>