Camerabeelden via politie.
Camerabeelden via politie.

Veel geld gepind na diefstal pinpassen

Actueel 1.836 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Op 16 oktober werd de aangever in een supermarkt aan de Weigelia in Leidschendam aangesproken door een man die hem vroeg naar een muntje voor het winkelwagentje. Pas later ontdekte de aangever dat na deze actie zijn portemonnee was gerold en dat er geld van zijn rekening was opgenomen.

Tijdens het moment waarop het slachtoffer zijn portemonnee pakte om een muntje voor de verdachte te pakken moet er iets gebeurd zijn waarbij zijn pinpas is ontfutseld. Mogelijk heeft er toen een wisseltruc plaats gevonden en is de pinpas weggenomen. Nadat de aangever bemerkte dat zijn pinpas weg was bleek na controle dat er 1100 euro bij de ING en ABN AMRO geld te zijn opgenomen. De verdachte is gefilmd tijdens de pintransactie.

Op 29 oktober deed een 86-jarige mevrouw boodschappen in het winkelcentrum in Voorburg. Ze betaalde de boodschappen met haar pinpas. Een dag later ontdekt ze dat haar pas was verdwenen. Toen bleek dat er geld van haar rekening was opgenomen.

Omdat mevrouw eerst dacht dat haar ze haar pas was verloren, was ze nog teruggegaan naar de winkel aan de Koningin Julianalaan. Uiteindelijk hoorde ze van haar bank dat er een bedrag van 1250 euro was gepind. De man is te zien op camerabeelden tijdens de transactie. Hij heeft een net uiterlijk.

Herkent u de verdachte(n) of heeft u andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt uw tip ook doorgeven via de Whatsapptiplijn op 06-10000012. 

Camerabeelden via politie.
Camerabeelden via politie.
Camerabeelden via politie.
Camerabeelden via politie.
Camerabeelden via politie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant