Afbeelding

Aanleg speel- en fietsvoorzieningen Kulturhus uitgesteld

Actueel 664 keer gelezen

Stompwijk - Slimscholenbouwen (SSB) kan het contract voor het onderdeel van de speel- en fietsvoorzieningen niet nakomen. Om te zorgen dat in de voorjaarsvakantie het Kulturhus voor de school, de buitenschoolse opvang, het dorpshuis, bibliotheek en consultatiebureau beschikbaar komt, wordt de speel- en fietsvoorziening uit de opdracht van SSB gehaald. 

De reden dat SSB de speel- en fietsvoorziening niet kan realiseren is dat de financiers van de partij die deze dienst aanbood, zich hebben teruggetrokken. Een speel- en fietsvoorziening als een dienst is een innovatief concept. Er zijn op dit moment geen andere partijen in de markt die deze dienst aan kunnen bieden.

De gemeente zal de buitenruimte (voorplein, plein peuters, kleuters en schoolkinderen) met speeltoestellen en de fietsenstalling als een aparte opdracht aanbesteden op een traditionele manier.

Het Kulturhus is een belangrijke voorziening voor Stompwijk: een 'huiskamer' voor de hele Stompwijkse gemeenschap, van jong tot oud. Het Kulturhus biedt onderdak aan de Maerten van den Veldeschool, het Dorpshuis Stompwijk met al haar gebruikers, Kinderopvang Zoeterwoude, de Bibliotheek aan de Vliet en Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant