De gasten met een groot hart op de foto bij Estherfotografeert.nl.
De gasten met een groot hart op de foto bij Estherfotografeert.nl.

Benefiet Klimmende Règâhs brengt €10.770 op

Actueel 656 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg/Nootdorp - Tijdens het benefietdiner 'Vier de Liefde' in het Witte Paard in Nootdorp, is door De Klimmende Règâhs het recordbedrag van 10.770 euro voor het goede doel opgehaald.

De fietsende en wandelende vriendengroep uit Leidschendam-Voorburg en enkele buurgemeenten zet zich elk jaar in voor de strijd tegen kanker. Dit jaar doen de Règâhs mee aan Alpe d'HuZes en fietst een vijftal Règâhs een 1200 kilometer lange tocht van Den Haag naar de finish op de Alpe d'Huez.

In het Witte Paard kregen 200 enthousiaste gasten voor hun sponsorbijdrage een viergangendiner inclusief wijnarrangement voorgeschoteld. Dit alles voorbereid en klaar gemaakt door de chef-kok van het Witte Paard met vrijwilligers uit de vrienden- en familiekring van de Règâhs. De gangen werden uitgeserveerd door de Règâhs zelf.

Het Witte Paard was omgetoverd tot paleis van de liefde met schitterende rozen van kweker Frank van der Meijs van Avance Roses uit Berkel en Rodenrijs. Ook kwam van de hand van Avance Roses een prachtig en reusachtig rozenhart, waarmee alle gasten op de foto gingen.

De avond werd opgeluisterd met heerlijke muziek van de band die in elk geval een hekel heeft aan afwassen: Skip the dishes. Dat de muziek van deze coverband, met twee zangeressen uit Pijnacker en Delft, duidelijk werd gewaardeerd, was te merken aan de vele gasten die met de voetjes van de vloer gingen.

De opbrengst gaat dit jaar naar twee goede doelen: Alpe d'HuZes en Neurofibromatose Vereniging Nederland (NVN). Tijdens het diner kreeg Paul Havinga, vrijwilliger van de Raad van Toezicht van Alpe d'HuZes het woord. Hij legde op indrukwekkende wijze uit dat kanker waanzinnig veel impact heeft en dat er gelukkig steeds meer aan gedaan kan worden. Onder meer door de inzet van de Règâhs die elk jaar rond de 70.000 euro ophalen. Hij vond het thema 'Vier de Liefde' goed aansluiten bij Alpe d'HuZes. Want je viert de liefde voor het leven. Je geniet van een geweldige avond, terwijl je gelijke tijd geld ophaalt om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van een verschrikkelijke ziekte. Neurofibromatose is een vrij onbekende erfelijke aandoening, die vooral huid-, bind en zenuwweefsel aantast. Door een deel van de opbrengst te schenken aan de NVN, kan er meer aandacht komen en meer begrip voor mensen die dit hebben.

Het volgende feest voor de goede doelen gaat is op 13 april in Het Witte Paard. Kaarten à 35 euro voor het feest met artiesten als Gerard Joling en Jeroen van der Boom en de DJ's Eric Benjamin en Rick Romijn van Die Verrückte Stunde zijn verkrijgbaar via feest@dkronline.nl. Alle informatie hierover en de foto's en films van de evenementen van de Règâhs zijn terug te vinden op de Facebookpagina van De Klimmende Règâhs: Facebook.com/De-Klimmende-Règâhs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant