Twee auto's aan de Savallelaan gingen in vlammen op, afgelopen nacht (foto: Sebasitaan Barel).
Twee auto's aan de Savallelaan gingen in vlammen op, afgelopen nacht (foto: Sebasitaan Barel).

Geen auto meer veilig

Actueel 1.617 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het lijkt er intussen een beetje op alsof er geen auto meer  veilig is in Leidschendam-Voorburg. In totaal zijn er nu al zo'n 14 voertuigen in brand gestoken in de laatste weken.

Hoewel er geenszins een verband lijkt te zijn tussen al deze autobranden, geeft het wel te denken dat er zo opvallend veel voertuigen in brand vliegen of in brand worden gestoken. Wellicht dat het in brand steken van een politieauto op maandag buiten de reeks valt omdat op dat moment aan de andere kant van de straat een hennepkwekerij werd opgerold, maar vannacht werd de gemeente voor de vierde dag in successie opgeschrikt door autobranden.

Zo werd eerst voor de tweede avond op rij een busje in brand gestoken op de Prins Johan Willem Frisolaan in Leidschendam. Ditmaal betrof het een busje van WOeJ.  Deze welzijnsorganisatie was in 2014 ook al slachtoffer van brandstichting en is wederom gedupeerd doordat er met deze busjes met name ouderen worden vervoerd die van dit transport afhankelijk zijn. De buurtbewoners zijn erg geschrokken door de nieuwe brandstichting.

Vannacht was het raak op de Savallelaan, nabij de Jan Mulderstraat, in Voorburg. Maar liefst twee geparkeerde auto's gingen daar rond 01.00 uur in vlammen op. Omdat de auto's achter elkaar geparkeerd stonden en bij beide auto's de brand aan de voorkant is begonnen, is vrijwel zeker sprake van brandstichting. 

De brandweer kon niet verhinderen dat de auto's door de brand verloren raakten.

De politie neemt deze brand mee in het lopende onderzoek naar de autobranden in de gemeente, de laatste maanden.

Voor de tweede achtereenvolgende avond ging er een busje in vlammen op gegaan aan de Prins Johan Willem Frisolaan (foto: Sebastiaan Barel).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant