Robyn Keijzer wint de voorleeswedstrijd in theater Ludens. (Foto: © de Bibliotheek aan de Vliet)
Robyn Keijzer wint de voorleeswedstrijd in theater Ludens. (Foto: © de Bibliotheek aan de Vliet)

Robyn Keijzer wint voorleeswedstrijd

Actueel 378 keer gelezen

Voorburg - Robyn Keijzer van de St. Maartensschool uit Voorburg won woensdagmiddag 13 februari de voorleeswedstrijd voor basisschoolleerlingen uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.

De voorleeswedstrijd werd gehouden in Theater Ludens in Voorburg. Het betrof hier een lokale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Robyn gaat nu door naar de regionale kwartfinale op 13 maart, ook in Theater Ludens. En misschien wordt zij uiteindelijk wel De Nationale Voorleeskampioen 2019! 

Zelf gekozen boek
De elf kandidaten werden, aangemoedigd door ruim 80 supporters, om de beurt door presentator Inge Roos van Kinderboekwinkel In de Wolken naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Terwijl het publiek vermaakt werd met een quiz, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord gesproken door juryvoorzitter Liesbeth Zuydgeest: "Robyn heeft gewonnen!"

Robyn las een fragment voor uit het boek 'Op een morgen stond ze daar' van Per Nilsson. De jury vond dat Robyn duidelijk, met gevoel en in een prettig tempo voorlas. Als toehoorder, wilde je weten hoe het verhaal verder ging. Erg knap, als je bedenkt dat het boek waaruit Robyn voorlas, best wel moeilijk is.

Na de regionale kwartfinale op 13 maart is de provinciale finale op 3 april in het Bibliotheektheater in Rotterdam. De landelijke finale is 22 mei in de Schouwburg in Amstelveen.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant