Afbeelding

Oplichtingszaak door neppe betaalapp

Actueel 451 keer gelezen

Leidschendam - Door oplettende burgers en politieagenten kon een oplichtingszaak vorige week in de kiem worden gesmoord. Een Leidschendammer verkocht zijn Imac aan twee mannen. Politieagenten zagen de mannen lopen op de Voorburgseweg met de Imac in een verhuisdoos. Nogal vreemd, dachten de agenten en zij controleerden de twee mannen.

Het verhaal hoe ze aan de iMac kwamen, bleek niet te kloppen. De mannen verklaarden dat zij bij iemand thuis de iMac middels cash hadden betaald, maar de verkoper verklaarde dat de mannen middels een betaalapp hadden betaald. Maar de verkoper had het geld nog steeds niet ontvangen.

Op het moment dat de agenten besloten om de mannen aan te houden voor oplichting, zetten de mannen het op een rennen. Een van de mannen kon direct worden aangehouden. De ander sprintte het Leidschendamse in. Door oplettende en behulpzame burgers konden er twee mobiele telefoons, welke weggegooid waren door de verdachte, in beslag worden genomen. En als kers op de taart: een burger leende zijn scooter uit aan een agent zodat de andere verdachte aangehouden kon worden.

De verdachten van 16 en 17 jaar en woonachtig in Almere zitten nog steeds vast. De politie waarschuwt verkopers voor neppe betaalapps waardoor zij kunnen worden opgelicht. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant