VVD'er Ole Heil wil extra surveillance en cameratoezicht (Foto: Inge Koot).
VVD'er Ole Heil wil extra surveillance en cameratoezicht (Foto: Inge Koot).

VVD wil extra surveillance en cameratoezicht

Actueel 349 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De VVD maakt zich ernstige zorgen over de reeks aan autobranden en wil extra inzet van de gemeente en politie.

Raadslid Ole Heil: 'Dit is verschrikkelijk voor de slachtoffers. De schrik zit er goed in. De VVD wil dat de burgemeester zo snel mogelijk met de politie kijkt naar extra maatregelen om de daders te pakken en het veiligheidsgevoel te herstellen. Denk aan extra surveilleren, cameratoezicht of inwoners actief vragen alert te zijn op verdachte gevallen. Dit moet stoppen.'

De autobranden passen in een reeks van vernielingen de laatste tijd. Vlak voor Kerst was het raak in 't Loo, waarbij branden werden gesticht in achtertuinen en ook in de parkeergarage aan de Oude Haven in Voorburg zijn eigendommen van bewoners al tijden niet meer veilig.

'De veiligheid van onze inwoners lijkt een ondergeschoven kindje te zijn geworden in het beleid van de gemeente. Ik wil dat de veiligheid weer bovenaan de agenda komt te staan. De VVD maakt zich hard voor extra surveillance en cameratoezicht. Als de daders gepakt worden verwachten we ook dat alle schade op hen verhaald zal worden,' aldus Heil.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant