Het nieuwe deel van Mariënpark, waar nog hard wordt gewerkt aan de openbare ruimte (foto: Dick Janssen).
Het nieuwe deel van Mariënpark, waar nog hard wordt gewerkt aan de openbare ruimte (foto: Dick Janssen).

Nieuwbouw Mariënpark is bijna gereed

Actueel 1.185 keer gelezen

Leidschendam - De nieuwbouw van Florence woonzorgcentrum Mariënpark aan de Prins Bernhardlaan in Leidschendam vordert gestaag. Naar verwachting zal de nieuwbouw medio maart zijn afgerond.

De gemeente heeft ook nog enkele maanden nodig om de infrastructuur rondom het gebouw (parkeerplaatsen, toegangswegen, plantsoenen etc.) op orde te brengen. Het woonzorgcentrum kan aan het begin van het tweede kwartaal in gebruik genomen worden door de nieuwe bewoners, mensen met vergevorderde vorm van dementie.

Mariënpark bestaat uit drie etages met in totaal 74 zorgappartementen. Elke etage bestaat uit twee kleinschalige woongroepen voor 24 of 25 bewoners. Er zijn huiskamers waar men kan eten en in gezelschap kan verblijven, maar er zijn ook ruimtes waar iemand juist de rust kan opzoeken. Daarnaast heeft ieder appartement een apart zit- en slaapgedeelte waar de bewoner zich even kan terugtrekken.

Er is veel beweegruimte binnen het pand. Mensen die onrustig zijn, kunnen veilig rondlopen. Ook is er een buitenruimte waar bewoners lekker in de frisse lucht kunnen verblijven. Anja Jonkers van Florence: "Mariënpark moet een echt 'thuis' worden van de mensen die er wonen. Alles wat we doen, moet daarop gericht zijn. Zo kunnen we een omgeving tot stand brengen waarin we mensen met vergevorderde dementie een goed vervolg op hun leven kunnen bieden."

Slecht bereikbaar
Intussen is de toegang van het oude Mariënpark zeer slecht bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn en met een rollator lopen. Bewoners hebben hier al meerdere keren over geklaagd en ook de Cliëntenraad heeft het aangekaart. Zoals aan het begin van het artikel te lezen valt moet de gemeente hier actie op ondernemen. Enige spoed is hierbij wel vereist want bewoners ondervinden hier al zeer lange tijd grote hinder van.

De toegang tot het oude Mariënpark is bijna onbereikbaar (foto: DJ).
Het nieuwe complex Nieuw Mariënpark is klaar, maar het is nog een enorme bende rond het gebouw (foto: DJ).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant