Afbeelding

Wethouder wil blauwe zone in parkeergarage Damplein

Actueel 416 keer gelezen

Leidschendam - Wethouder Juliette Bouw wil zo snel mogelijk een blauwe zone invoeren voor het bovenste parkeerdek van de parkeergarage aan het Damplein. Zo hoopt zij het parkeerprobleem in dit winkelgebied op de korte termijn op te lossen.

Sinds de afsluiting van het parkeerterrein aan het Molenpad voor bouwwerkzaamheden is de parkeersituatie in het Damcentrum, met name in het weekend, enorm verslechterd. VVD'er Bart Eleveld en GBLV'er Marien van Wijk stellen hierover vragen aan de wethouder tijdens de raadsvergadering op 19 februari. "Hoelang gaat het duren voordat hier maatregelen genomen gaan worden", aldus Eleveld. Hem is ter oren gekomen dat de bouwer de bouwhekken die nu om het Molenpad heen staan ook nog wil verplaatsen over de langsparkeerplekken langs het Molenpad. "Dat kost dan nog eens 20 parkeerplaatsen." 

"Wat kunnen we op de korte termijn doen?", is de noodkreet van de beide raadsleden. "Wij moeten inderdaad heel snel tot actie overgaan", beaamt de wethouder. Op 12 maart staat het pakket aan maatregelen op de agenda van het Raadsforum. De wethouder hoopt dat de raad het totale pakket overneemt zodat de gemeente nog voor de zomer kan beginnen met de uitvoering. "Het invoeren van een blauwe zone zonder ontheffing op het eerste parkeerdek is een maatregel die ik heel snel in kan voeren. Dat levert zeker parkeerruimte op voor het winkelend publiek maar wat hiervan de gevolgen zijn voor de bewoners kan ik op dit moment nog niet overzien."

Op initiatief van Marien van Wijk wordt er een ronde door het Damcentrum georganiseerd met de wethouder waarbij leden van Dambelang, de Vereniging van Eigenaren en de ondernemersvereniging aanwezig zullen zijn. "Tijdens deze rondgang kunnen wij kijken welke maatregelen er op de korte termijn genomen kunnen worden", zegt Bouw.

Op 12 maart staat de Parkeerbalans en parkeermaatregelen Leidschendam Centrum op de agenda en zal er uitgebreid gediscussieerd worden over dit onderwerp.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant