Afbeelding

Taboeloos onderzoek kent toch taboes

Actueel 311 keer gelezen

Leidschendam - Waarom wordt het tweerichtingsverkeer op de Oude Trambaan en de selectieve toegang tot het Damcentrum niet meegenomen in de aanbesteding voor het onderzoek naar de bereikbaarheid van het Damcentrum. Dit vragen de raadsleden Frank Rozenberg (GBLV) en Peter van Dolen (D66) aan verantwoordelijk wethouder Juliette Bouw.

Uit de stukken die de raadsleden van de wethouder hebben ontvangen blijkt dat de selectieve toegang politiek gevoelig ligt waardoor dit niet in het onderzoek meegenomen wordt. Het tweerichtingsverkeer op de Oude Trambaan zou volgens de wethouder te duur zijn en is om die reden uitgesloten. 

"U geeft hoog op over een taboeloos onderzoek. Dan moet u ook alle varianten onderzoeken", is de mening van Rozenberg. "Waarom de selectieve toegang uitsluiten terwijl de brug over de Vliet ook politiek gevoelig ligt." Bouw geeft aan dat er sprake is van een misverstand. Zij ziet deze aanbesteding voor het onderzoek naar de bereikbaarheid van het Damcentrum als een eerste fase. "Er volgt nog een mogelijke verdieping waar deze onderdelen dan wel aan de orde zouden kunnen komen." 

Rozenberg verwijt de wethouder dat zij probeert de raad in een soort tunnelvisie te krijgen door er nu vanuit te gaan dat er sprake is van een eerste en tweede fase van het onderzoek. "Als wij akkoord gaan met een pakket aan maatregelen dat komt uit de eerste fase dan betekent dit automatisch dat er geen tweede fase komt." Daar is de wethouder het niet mee eens. Bouw: "Het gaat mij om een goed bereikbaar Damcentrum en dan heeft niemand er wat aan als wij politieke spelletjes gaan spelen."
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant